• Danish
  • English

Seneste nyheder

Microsoft satser stort på robotterne

13-10-2006
Microsoft har for alvor fået øjnene op for robotmarkedets muligheder, skriver Center for Robotteknologi, Teknologisk Instituts. "Med deres nye Microsoft Robotics Studio har de lanceret et software værktøj, der kan bruges til udvikling af robotter”, siger Claus Risager, der er leder af Teknologisk Instituts robotaktiviteter.

Nyhedsklip fra Center for Robotteknologi, Teknologisk Institut (13.10.06)

- Microsoft har for alvor fået øjnene op for robotmarkedets muligheder, siger leder af Teknologisk Instituts robotaktiviteter Claus Risager.

- Med deres nye Microsoft Robotics Studio har de lanceret et software værktøj, der kan bruges til udvikling af robotter. I første omgang sigter de mod private brugere, der kan bygge legetøjsrobotter til underholdning og leg. Men på lidt længere sigt, er det meget tænkeligt, at også det industrielle segment adresseres. Faktisk har Kuka vist, at på kun fem dage var det muligt at sætte Microsoft Robotics Studio op til at kunne programmere Kuka robotter.

Med det forventede meget store konsummarked vil der komme så meget tryk på udviklingen af robotter og komponenter til dette segment, at kvaliteten af disse vil stige så hurtigt, at der kun vil gå få år, før robotterne vil være egnet til brug i industrielle sammenhænge. Dermed vil udviklingen komme til at ligne udviklingen for computere, hvor industrien i 90'erne kunne begynde at købe og bruge de meget billigere pc'er, der oprindeligt var beregnet til privat brug, men hvor udviklingsvolumen medførte, at kvalitet og pris efterhånden overhalede de dedikerede industricomputere.

Senest har Microsoft også valgt at gå ind som hovedsponsor i en række store robotkonferencer og events i USA. I øvrigt foregår der en stærk diskussion af, hvor i USA den nye "Robotics Valley" kommer til at ligge. Om det bliver i tilknytning til det kendte IT-mekka "Silicon Valley", eller om det bliver i det universitetsprægede område omkring Boston på østkysten. Microsoft har med deres seneste fokusering blandet sig kraftigt i denne diskussion. Det skal blive spændende at følge udviklingen de kommende år, slutter Claus Risager.

For yderligere information kontakt

Claus Risager, mobil 7220 3985, claus.risager@teknologisk.dk

Oprettet: 13.10.2006

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere