• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robots at Play Prisen 2006 til den mest legesyge robot

29-08-2006
I forbindelse med robotfestivalen Robots at Play, 14. – 16. september, uddeles den internationale ’Robots at Play Prisen 2006’ på 10.000 euro til den mest legende og/eller interaktive robot!

Robots at Play Prisen er en international pris, der gives som påskønnelse af unikt robotdesign, der kombinerer robotteknologi, design og kunst på en anderledes og kreativ måde. Prisen på 10.000 euro er sponsoreret af Fionia Bank og overrækkes under stor international bevågenhed, ved en speciel ceremoni i forbindelse med Robots at Play festivalen i Odense i dagene 14.-16. september.

Fremme forståelsen for og brugen af robotteknologi i det daglige

Robotteknologiske systemer trænger mere og mere ind i vores dagligdag – uanset hvor i verden, vi befinder os. Støvsugere, græsslåmaskiner, legepladser, genoptrænings- og fitnessudstyr består i større og større grad af robotteknik. Det er derfor vigtigt, at robotterne bliver designet, så de kan være interaktive og nemme at integrere i vores hverdag, det være sig i hjemmet, i byerne, i sportsklubber, i teatrene, på hospitalerne, i udviklingslandene etc. Denne designmæssige udfordring kræver integration af forskellige discipliner såsom robotteknologi, design og forskellige former for kunst.

Robots at Play Prisen på 10.000 euro har som mål at forstærke integrationen af disse discipliner samt den samfundsmæssige forståelse af robotteknologien. Prisen skal fremme brugen af robotteknologiske systemer i alle dele af vort dagligliv - til gavn for både mennesker og samspillet med mennesker.

Et eksempel

Et fremtrædende eksempel på sådant et system er playware, som kombinerer robotteknologi, design, forskellige former for kunst, forskning i leg samt industriel innovation i forsøget på at skabe morgendagens legepladser – legepladser, der er baseret på robotteknologiske komponenter til udvikling af sjove, fysiske aktiviteter i kampen mod fedme. Playware er udviklet af én af udvælgelseskomitéens medlemmer, som derfor ikke er blandt kandidaterne til Robots at Play Prisen – playware er kun nævnt som et eksempel.

Hvordan deltager jeg?


Prisen er udtryk for påskønnelse af et unikt robotdesign, der kombinerer robotteknologi, design og kunst på en anderledes og kreativ måde. Vurderingskomitéen lægger vægt på kandidaternes underholdningsværdi, kvalitet, interaktivitet, design m.m.

Indkaldelse af ansøgninger

Robots at Play Prisen henvender sig til alle uanset nationalitet, og det er dermed muligt for enhver at foreslå robotteknologiske systemer, som efter deres mening opfylder ansøgningskriterierne. De indsendte ansøgninger vil blive vurderet ud fra de foreslåede systemers evne til at være
• interaktive
• innovative
• have gode legeegenskaber

samt deres
• design
• funktionalitet
• samfundsmæssige betydning.

Udvælgelseskomitéen vurderer de udvalgte ansøgere, som vil blive inviteret til at deltage i uddelingsceremonien (men kun efter særlig invitation), der finder sted i Odense den 14. september 2006 i forbindelse med Robots at Play festivalen.

Ansøgere bedes sende beskrivelse herunder abstract, www-information, foto samt opfinders/udviklers kontaktoplysninger pr. e-mail til komitéens formand:

Henrik Hautop Lund, hhl@mip.sdu.dk senest den 1. september 2006 (ny deadline).

Læs mere


Læs mere om festivalen her...

Du kan læse mere om Robots at Play Prisen 2006 og festivalens andre events på festivalens hjemmeside www.robotsatplay.dk

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere