• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotter i private hjem...

01-11-2006
Det er mange år siden, de første robotter gjorde deres indtog i industrivirksomhederne. Men i takt med at robotteknologien udvikler sig, er robotterne så småt begyndt at finde vej ud af fabrikshallerne og ind i de private hjem. De første ikke-industrielle robotter varetager overvejende opgaver som rengøring, sikkerhed og overvågning.

Intelligente produkter vinder langsomt frem i private hjem. Et intelligent køleskab, en selvkørende støvsuger, en selvkørende græsslåmaskine, en legetøjsrobot, en robothund. - Og der udvikles stadig mere og mere avancerede robotter, som ud over at tjene som eksperimenter med teknologi tilsyneladende primært skal underholde. Med tiden findes der måske avancerede robotter i ethvert privat hjem.

I Japan sker der især markante fremskridt – skriver Børsen. ’For få år siden kunne landet præsentere robotter, der kunne gå på to ben, hvilket var et særdeles kompliceret mål at nå’. Nu kan de også løbe. Og med teknologien følger en ny genreration af robotter som langsomt introduceres på det japanske marked.

Der er kommunikationsrobotten, som kan skelne familiemedlemmer fra hinanden, stå for morgenvækning, briefe om dagens vejrudsigt og læse e-mail og nyheder højt. Overvågningsrobotten, der er udstyret med et overvågningskamera, temperaturføler og lugtsensor og som kan advarer beboerne om indbrud og brand via e-mail og real time billedtransmission. Eller underholdningsrobotten, der kan danse og spille fodbold og genkende ansigter og stemmer og selv udtrykke særlige følelser ved variation af sine ’øjnes’ farver og gestikulation.

’Men investeringer og teknologiske fremskridt er ikke nok til, robotterne vil kunne bevæge sig fra de japanske fabrikker ud i samfundet og ind i hjemmene’, skriver Børsen. ’Det kræver en robotpolitik og ny lovgivning, hvis robotter og mennesker skal bringes tættere på hinanden – bl.a. af sikkerhedsmæssige årsager.’

Kilde: Jesper Mulbjerg, Børsen ITinnovation, 10. januar 2006, side 6-7

Se artiklen – Japanske robotter på vej ud i verden… Børsen 10.01.06 (kræver log in)
Kontakt evt. RoboCluster-sekretariatet på mail@robotcluster.dk for yderligere information.

Se også

Da robothunden Aibo kom på julebesøg… Børsen 03.01.06 (kræver log in)

En hund efter teknologi… Børsen 03.01.06 (kræver log in)
Kontakt evt. RoboCluster-sekretariatet på mail@robotcluster.dk for yderligere information.

Visioner og relfektioner om et liv med intelligente maskiner - Fremtidsforsker Wolfgang Heller, Sverige, giver et bud på robotteknologiens udfordringer og muligheder i fremtiden.

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere