• Danish
  • English

Seneste nyheder

Vellykket og inspirerende tur til verdens største industrimesse i Hannover

05-08-2006
Igen i år arrangerede RoboCluster i samarbejde med IDA og VTI en tur til Hannover-messen - verdens førende messe for industriel teknologi. I år var fokusområdet industriel automatisering, og 50 deltagere – ingeniørstuderende, Luna-studerende, undervisere og et par virksomhedsdeltagere - deltog, hvoraf de fleste havde interesse for automation og robotteknologi til fælles.

Af Karina T. Therkildsen, ktt@iot.dk

Inspirerende messe

Deltagerne havde to hele dagen til at opleve det store messeområde, og tilbagemeldinger om messens faglige indhold var positive. Førstegangsbesøgende var især begejstrede for messen, hvor de fandt megen inspiration. Thomas Iversen, ingeniør-studerende: ”Jeg deltog, fordi jeg var nysgerrig og ønskede at holde mig up-to-date om den nyeste teknologi”. Han fortsætter: ”Messen opfyldte mine behov og interesser, og jeg var endda så heldig at få en kontakt ang. infrarøde kameraer, der lyder meget anvendelig i forbindelse med mit speciale om sensorteknologier til en blodprøverobot – klart en kontakt, der skal undersøges”.

Robot-forventninger til messen

Nogle gengangere fra turen sidste år havde dog forventninger, der ikke helt blev indfriet: ”Jeg havde håbet at se robotprojekter, hvor virksomheder og uddannelsesinstitutioner samarbejdede. I 2005 var der fremvisning af mange sådanne inspirerende projekter, men desværre var der ikke mange forskningsprojekter at opleve i år.”, fortæller Luna-underviser Jalal Azadi fra Odense Tekniske Skole

Han påpeger, at der var mange robotter på messen, men de var primært møntet på salg til virksomheder. Han fremhæver ikke desto mindre nogle sjove robot-fremvisninger, f.eks. en dartspillende robot (robot med kameraer styrer dartskiven og sørger altid for, at du rammer den perfekt) og en robot, der bevæger sig hurtigere end frit fald (robotten kaster en bold og formår at gribe den, inden bolden rammer jorden).

Morten Nielsen fra Bane Danmark: ”Messen skuffede en anelse i år, da de fleste robotspecifikke ting angiveligt er havnet på en messe i München i maj. Ikke desto mindre var der flere spændende ting på messen – også inden for mit felt. Der var f.eks. en "jernbane", der virkede ved hjælp af superledende materiale”.

Udbytterigt socialt samvær

Udover messen og faglig inspiration havde turen også et socialt element, især lærte de mange studerende i Luna hinanden bedre at kende og har nu mulighed for at hjælpe og rådgive hinanden endnu mere. Morten Nielsen fra Bane Danmark bekræfter: ”Ja, der er tale om en hyggelig tur kombineret med fagligt udfordrende samvær”.

Næste års tur

Næste år overvejes, om der i stedet skal arrangeres en tur til den omtalte Automatica messe i München, som kun omhandler robotteknologi og industriel automation – læs mere her: www.automatica-muenchen.de.

Tak

Igen i år blev der fundet venlige sponsorer til entrébilletter til messen – mange tak til:

ABB, Henrik Jacobsen/Maj-Britt Balsby

B&R Industriautomatisering, Peer Tokebjerg

Danfoss, Irene Madsen

Rockwell Automation, Mette Nørgaard

Siemens, Jørn Poulsen

Vestas, Ursula Bækkegaard

 

Selvfølgelig også mange tak til IDA og RoboCluster for sponsorering og godt samarbejde.

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere