• Danish
  • English

Seneste nyheder

Anders Fogh så fremtidens legeplads

19-03-2007
Statsminister Anders Fogh Rasmussen gæstede onsdag den 14. marts 2007 Odense for at se fremtidens legeplads. Legepladsen er resultatet af et forskningsprojekt på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet, som anvender intelligent teknologi til at skabe legeområder, der udfordrer børn og voksnes leg og bevægelse.

- Jeg ser meget store muligheder i det, også eksportmæssigt, og havde jeg selv børnebørn, ville jeg ønske, at de fik netop den type legeredskab i deres børnehave, sagde Anders Fogh Rasmussen til Fyens Stiftstidende, da han ved selvsyn så børnene på Eventyrgårdens Børnehave i Odense tumle på den nye legeplads.

Han hæftede sig især ved at legepladsen naturligt giver børnene meget af den bevægelse, de ellers savner i deres stillesiddende hverdag og nikkede anerkendende til, at den er udviklet i samarbejde mellem det offentlige og det private erhvervsliv.

Det var en oplagt professor Henrik Hautop Lund, der præsenterede statsministeren for den nye type legeplads. Henrik Hautop Lund er leder af forskningsgruppen på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, der i samarbejde med bl.a. legeredskabsproducenten Kompan står bag de nye legepladser, som har fået navnet Playware. I samarbejde med Odense Kommune blev de første såkaldte intelligente legepladser opstillet på udvalgte børnehaver, SFO’er og skoler i efteråret 2006. Og legepladserne fungere i dag som forsøgsstationer, hvor forskerne kan afprøve nye spil og opstillinger.

Anders Fogh Rasmussens besøg var led i en inspirationstur, hvor statsministeren samler ideer og input til den kommende kvalitetsreform.

Læs mere om Playware

Kilde: Fogh: Jeg er blevet klogere, Fyens Stiftstidende, 15.03.07

 Oprettet: 19.03.2007

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere