• Danish
  • English

Seneste nyheder

Automatiseret plantepleje

27-09-2007
To demonstrationsprojekter er udvalgt i Plant Nursing Robotics-projektet. Det ene omhandler automatisering af grønne arealer i kommuner, mens det andet omhandler automatiseret tomatplukning.

Pleje af grønne arealer er omdrejningspunkt for det ene demonstrationsprojekt i Plant Nursing Robotics-projektet. I især kommuners pleje af svært tilgængelige arealer. Projektgruppen fik i september en demonstration af en nuværende kommerciel model, der efter planen skal bruges som platform for en videre modificering i projektet.

Se videoklip fra demonstration af platform, september 2007 (4.2 MB - video/x-ms-wmv)

Det andet demonstrationsprojekt omhandler automatiseret tomatplukning og tager udgangspunkt i et samarbejde mellem RoboCluster SupplyNet-virksomheden Egatec A/S og gartneriet Alfred Pedersen & Søn ApS på Fyn.

Med udpegelsen af de to demonstrationsprojekter tager projektpartnerne fat på projektets tredje arbejdspakke, som skal demonstrerer Plant Nursing Robotics i praksis. De to projekter er udvalgt på baggrund af en kortlægning af markedet inden for automatiseret pleje af planter og grønne arealer. I samarbejde med projektets kommercielle deltagere er potentielle strategier blevet vægtet med hensyn til projektets nuværende teknologiske niveau og den fysiske og økonomiske realiserbarhed.

Projekterne vil nu danne ramme for en kompetenceopbygning mellem de kommercielle partnere og forsknings- og videninstitutionerne, hvor behov og teknologier inden for automatiseret plantepleje afprøves.

Læs mere om Plant Nursing Robotics

For yderligere information

Allan Ryberg
Projektleder
T   +45 6550 2742
M  +45 3026 4959
allan.ryberg@robocluster.dk

Oprettet: 27.09.2007

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere