• Danish
  • English

Seneste nyheder

Besøg fra Mexico

27-09-2007
Erhvervsudvikling i Mexico åbner muligheder for indførelse af ny robotteknologi. En delegation fra delstaten San Luis Potosi, inviteret af KTL Turn Key fra RoboCluster SupplyNet, har besøgt RoboCluster for at få indblik i samarbejde mellem universitet og erhvervsliv. Besøget skabte positive relationer for et fremtidigt, tværkontinentalt samarbejde.

Onsdag den 12. september 2007 besøgte en delegation fra Mexico RoboCluster og fik en rundtur i robotlaboratoriet på Det Tekniske Fakultet ved Syddansk Universitet i Odense.

Mødet blev initieret af Thomas Lassen fra KTL Turn Key, som er medlem af RoboCluster SupplyNet. Thomas Lassen har et samarbejde med de mexicanske myndigheder i delstaten San Luis Potosi, om udnyttelse af solenergi i Mexico. Samtidig udviser myndighederne stor interesseret i robotteknologi og intelligente mekaniske systemer, som et middel til at skabe vækst i deres region.

- KTL har haft kontor i Mexico i 12 år, og vi har gennem de sidste tre år arbejdet med udviklingen af et solfangersystem til industriel udnyttelse af solenergi. San Luis Potosi har en meget stor indstråling og meget industri. Derfor har vi arbejdet på at få skabt en politisk ambition, om at give delstaten en grøn profil. Besøget her, har til formål ved selvsyn at samle argumenter til den politiske kampagne, fortæller Thomas Lassen, direktør i KTL Turn Key.

Den mexicanske delegation bestod af Fernando Gutiérez García, ministerråd for erhvervsministeren i delstaten San Luis Potosi med ansvar for energi og industri, Jorge Perez og Heriberto Leyva Ortiz, begge dekaner ved Det Tekniske Universitet i San Luis Potosi (Tecnologico de Monterrey) og Eugenio Martinez, projektingeniør hos KTL Turn Key i Mexico.

Muligheder for et tværkontinentalt

Efter en præsentation af RoboCluster gav Claus Risager fra Center for Robotteknologi, Teknologisk Institut en gennemgang af de projekter, som er under udvikling i robotklyngen, heriblandt innovationskonsortiet MoveBots og højteknologiplatformen Handyman. Især vakte RoboClusters Decide-projekt gæsternes interesse.

Med sin centrale placering, i centrum af det nordlige Mexico, relativt tæt på den amerikanske grænse, er det lykkedes delstaten San Luis Potosi at få General Motors til at flytte en samlefabrik for personbiler til området. Denne fabrik trækker en hel underskov af underleverandører til delstaten, og man er pt. i gang med at etablere en industripark på 20.000 Ha. Forventningen er, at man inden 2009 får skabt 15.000 nye arbejdspladser. Deltagerne var derfor særlig interesserede i multiagentsystemerne i Decide-projekt, som en mulig løsning, der vil kunne klare nogle af de uforudsete logistikproblemer, der kan opstå i området.

Fernando Gutiérrez Garcia vurderede et stort potentiale for robotteknologiske løsninger i San Luis Potosi og Mexico generelt i de kommende år. Han var særligt interesseret i det tætte samarbejde som RoboCluster har etableret mellem erhvervslivet og universitetet. En model han sammen med Jorge Perez og Heriberto Leyva Ortiz, ville arbejde videre med i Mexico.

Besøget blev afsluttet i robotlaboratoriet på Det Tekniske Fakultet, hvor gæsterne så udviklingen af robotter og intelligente systemer til de netop gennemgåede projekter.

- Der var fra både Tecnologico de Monterrey og fra Fernando Gutiérrez Garcia’s side stor interesse i at finde en måde at arbejde sammen med Syddansk Universitet og RoboCluster. Det mener jeg vi skal følge op på. Vi har her mulighederne for at udvikle et samarbejde med en ingeniørskole, der har en komplet automobilindustri i baghaven, og netop denne industri savner vi jo relationer til, siger Thomas Lassen fra KTL Turn Key.

Læs mere om RoboCluster Supplynet på www.robocluster-supplynet.dk

For yderligere information

Mette Thiel
RoboCluster
tlf. 6550 3917
mette.thiel@robocluster.dk

Oprettet: 27.09.2007

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere