• Danish
  • English

Seneste nyheder

Etiske overvejelser om cyborgs og robotter

17-08-2007
Etisk Råd præsenterer sit seneste arbejde om etiske overvejelser i forbindelse med menneske-maskine sammensmeltningen på en ny hjemmeside. Hjemmesiden har til formål at igangsætte en samfundsdebat om de nye teknologier. Debatten skydes i gang med en paneldebat under robotfestivalen Robots at Play 2007, torsdag den 23. august.

Hvad stiller vi op når maskiner kan udstyres med følelser, personlige overvejelser og beslutningsdygtighed? Og hvilke etiske perspektiver er der i, at robotdele kan indopereres i mennesker, fx for at hjælper patienter med at genopbygge funktioner, fx hørelse eller bevægelighed af ”lammede” arme og ben? Nye teknologier udvisker i stigende grad grænserne mellem mennesker og maskine, og Etisk Råd lancerer derfor en ny hjemmeside, der skal sætte skub i de etiske overvejelser omkring denne udvikling.

Hjemmesiden www.homoartefakt.dk, offentliggøres den 21. august 2007.

Film og debat om cyborgs og robotter

Hjemmesiden er bygget op om en film, ”Det kunstige Menneske”. Filmen fremvises under robotfestivalen Robots at Play 2007 efterfulgt af en paneldebat;

torsdag den 23. august kl. 13.30 – 15.00 i Cafébiografen

Brandts Klædefabrik i Odense

Arrangementet er åbent for alle. Der er fri entre. Billetter kan bestilles på forhånd på robotsatplay@robocluster.dk.

Med i panelet sidder:

Moderator: Gert Balling, cand.mag, ph.d. Debattør og skribent i emneområdet menneske og teknologi. Initiativtager til Videnskabscafén.

Klavs Birkholm, radiojournalist og medlem af Det Etiske Råd. Formand for arbejdsgruppen for Homo Artefakt, der er Det Etiske Råds nye initiativ til at igangsætte en samfundsdebat om sammensmeltning af menneske og maskine.

Phie Ambo, filminstruktør. Hendes film "Mechanical Love", som handler om menneskers forhold til robotter, får premiere i november 2007.

Henrik Hautop Lund, professor ved Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Syddansk Universitet. Styregruppeformand for robotfestivalen ”Robots at Play”.

Kasper Støy, lektor i kunstig intelligens ved Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Syddansk Universitet.  

Program

13.30 – 14.00
Velkomst ved NN
Visning af filmen ”Det kunstige menneske”
Præsentation af websitet HomoArtefakt.dk

14.00 – 14.15
Pause

14.15 – 15.15
Oplæg ved paneldeltagere Henrik Hautop Lund, Casper Støj, Klavs Birkholm, Phie Ambo Debat med publikum

Moderator: Gert Balling

Oprettet: 17.08.2007

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere