• Danish
  • English

Seneste nyheder

Forskningens Døgn 2007: Familieudflugt til forskningens verden

25-04-2007
Forskningens Døgn 2007 løb af stablen 27. – 28. april. I Odense blev aktiviteterne samlet på Flakhaven og i Rådhushallen under teamet den legende og lærende by. Her kunne folk møde en lang række forskere fra Syddansk Universitet, og i Forskerteltet på Flakhavenvar var der bl.a. opstillet et stort robotområde. Som ekstra feature gæstede Galathea 3-ekspeditionen Odense Havn.

Se billeder fra Forskningens Døgn i Odense her...


Forskningens Døgn er en årlig landsdækkende begivenhed, der giver danskerne mulighed for at få et indblik i forskernes verden og se, hvordan forskningen præger vores hverdag.

I Odense slog Syddansk Universitet og Odense Kommune dørene op til en lang række spændende forskningsprojekter i Forskerteltet på Flakhaven og i Rådhushallen i dagene fredag den 27. april og lørdag den 28. april 2007.

I Forskerteltet var der opstillet et robotområde, hvor man bl.a. kunne møde nogle af folkene bag RoboCluster-projekterne Roblood, robotten der kan tage blodprøver og HiTec Elitetræer, robotten der kan sortere og håndtere klonede planter. Der var også mulighed for at opleve forskningsprojekterne Atron, robotterne, der selv kan ændre form, Playware, den intelligente legeplads og Decide, intelligente agenter i fremtidens produktionsanlæg, da forskerne fra Syddansk Universitet præsenterede deres projekter.

Læs mere om udstillingerne i robotområdet:

Automatiseret produktion – agenter i produktionsanlæg (Decide-projektet)
Den intelligente legeplads (Playware-projektet)
Det perfekte juletræ (HiTec Elitetræer-projektet)
Prøv at styre en robot
Roblood – automatisering af blodprævetagning (Roblood-projektet)
Robocatcher – Prøv kræfter med en robot
Robotter, der kan ændre form (Atron-projektet)
Desuden kunne man møde folkene bag robotfestivalen, der i 2007 finder sted 23. - 25. august.

Se flere udstillinger på Forskningens Døgn i Odense

Link til Forskningens Døgn - Syddansk Universitet

Læs mere om Forskningens Døgn på www.forskningensdoegn.dk


Galathea 3 på havnen

Som ekstra feature blev aktiviteterne i år koblet sammen med Galathea 3-ekspeditionens ankomst til Odense Havn, lørdag den 28. april. Efter otte måneders spændende forskning på verdenshavene sluttede ekspeditionen sin verdensomsejling med to dage i Odense Havn. Gæster kunne gå om bord på ekspeditionsskibet Vædderen og møde forskerne og formidlerne, som havde været med på den spændende jordomrejse.

Se program og læs mere om Galathea 3's besøg på Odense Havn


Se samlede program for Forskningens Døgn i Odense (349.6 kB - pdf)

Oprettet: 25.04.2007

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere