• Danish
 • English

Seneste nyheder

Internt artikelarkiv 2003 - med link

23-05-2007
Internt artikelarkiv 2003 - med link

Denne oversigt er ikke lovlig i følge Ophavsretsloven, der som hovedregel giver ophavsmanden eneret til at kopiere og offentliggøre værket (avisartiklen). Allerede det at kopiere artiklen fra avisen indebærer en krænkelse af ophavsretten. Det er uden betydning, at artiklen kun kan læses af personer som har adgangskode til Roboclusters hjemmeside.

Ophavsretslovens §§ 13 og 14 giver i et vist omfang bl.a. universiteter ret til at kopiere m.v. visse værker. Det er dog en betingelse, at universiteterne har indgået en aftale med en organisation som repræsenterer rettighedshaverne. Universiteterne har pt. en aftale med Copy-Dan.
Aftalen findes på
http://www.rektorkollegiet.dk/typo3conf/ext/naw_securedl/secure.php?u=0&file=fileadmin/user_upload/downloads/copydan.pdf&t=1179924943&hash=62a9f2a7b60f7b37db7acb7d628cbfdb

Aftalen omfatter ikke digital kopiering. Lars Engelstoft fra Kontrakt- og Patentkontoret på SDU har ved en tidligere lejlighed drøftet aftalen med Rektorkollegiet, fordi den teknologiske udvikling for længst har overhalet aftalen. Holdningen er imidlertid den, at universiteterne er bedst tjent med at holde lav profil, for en udvidet aftale vil blive dyr for universiteterne.

I øvrigt er det heller ikke tilladt at linke til artikler. De såkaldte dybe links er sandsynligvis ulovlige. Det er altså heller ikke nogen farbar vej.

Kommentar fra Lars Engelstoft fra Kontrakt- og Patentkontoret på SDU, 23.05.2007

Oversigt over presseklip fra danske medier om RoboCluster-netværket i 2004


Oversigt over presseklip fra danske medier om RoboCluster-netværket i 2007


 • 27.12.03   Fyens Stiftstidende - Store penge i magelighed
  AUTOMATISK: Dovne forbrugere kræver tid, og den vil erhvervslivet gerne sælge dem i form af flittige husholdningsrobotter.

 • 23.12.03   Jydske Vestkysten - Robotterne skal bage brødet
  Easy-food A/S i Kolding er i front med udviklingen af industrirobotter i samarbejde med videnscenter.

 • 10.12.03   Fyens Stiftstidende - Robotsalget eksploderer
  PROCESVÆKST: Konjunkturerne vender. ABB slutter 2003 med rekordfremgang i robotsalg.

 • 01.11.03   Journalen Synspunkt - Robotter til fremtidens sygehus
  Fyns Amt og Odense Kommune har - via det fælles erhvervsudviklingsprogram 4|FrontRegion - udpeget fire fokusområder for erhvervsudviklingen på Fyn. De ene er Robotteknologi under navnet RoboCluster.

 • 26.09.03   Ingeniøren - Robotter på fremmarch
  Danmark er ikke et typisk robotland på brugersiden – alligevel er vi med helt i front, når det drejer sig om udvikling af nye principper for fremtidens robotteknologi.

 • 01.09.03   Fokus Denmark - A Cluster with Concentrated Robotics Knowledge
  Robotics: A robot driven shipyard sounds like a fanciful vision of the future. Bud they did it in Denmark more than 10 years ago. Odense, Denmark's third largest city, is today a centre for export knowledge on robotics and industrial automation.

 • 17.06.03   Fyens Stiftstidende - Mælk og honning
  Vi er gearet til at sende vores mælk og honning videre til regionens erhvervsliv, skriver en repræsentant for Syddansk Universitet i dette svar på kritikken forleden i professor Christen Sørensens kronik.

 • 29.05.03   Fyens Stiftstidende - Brobyggerne smiler stadig
  PROCES: Men nye højteknologiske job på Fyn er et langt, sejt træk


 

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
 • Kontakt
 • Campusvej 55
 • 5230 Odense M
 • Telefon: 6550 7400
 • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere