• Danish
 • English

Seneste nyheder

Internt artikelarkiv 2004 - med link

23-05-2007
Internt artikelarkiv 2004 - med link

Denne oversigt er ikke lovlig i følge Ophavsretsloven, der som hovedregel giver ophavsmanden eneret til at kopiere og offentliggøre værket (avisartiklen). Allerede det at kopiere artiklen fra avisen indebærer en krænkelse af ophavsretten. Det er uden betydning, at artiklen kun kan læses af personer som har adgangskode til Roboclusters hjemmeside.

Ophavsretslovens §§ 13 og 14 giver i et vist omfang bl.a. universiteter ret til at kopiere m.v. visse værker. Det er dog en betingelse, at universiteterne har indgået en aftale med en organisation som repræsenterer rettighedshaverne. Universiteterne har pt. en aftale med Copy-Dan.
Aftalen findes på
http://www.rektorkollegiet.dk/typo3conf/ext/naw_securedl/secure.php?u=0&file=fileadmin/user_upload/downloads/copydan.pdf&t=1179924943&hash=62a9f2a7b60f7b37db7acb7d628cbfdb

Aftalen omfatter ikke digital kopiering. Lars Engelstoft fra Kontrakt- og Patentkontoret på SDU har ved en tidligere lejlighed drøftet aftalen med Rektorkollegiet, fordi den teknologiske udvikling for længst har overhalet aftalen. Holdningen er imidlertid den, at universiteterne er bedst tjent med at holde lav profil, for en udvidet aftale vil blive dyr for universiteterne.

I øvrigt er det heller ikke tilladt at linke til artikler. De såkaldte dybe links er sandsynligvis ulovlige. Det er altså heller ikke nogen farbar vej.

Kommentar fra Lars Engelstoft fra Kontrakt- og Patentkontoret på SDU, 23.05.2007

Oversigt over presseklip fra danske medier om RoboCluster-netværket i 2004


Oversigt over presseklip fra danske medier om RoboCluster-netværket i 2007


 • 07.12.04   Jern- og Makinindustrien - Innovative maskinbyggere driver dansk robotvækst
  Maskinbyggere opfatter i stigende grad industrirobotter som en standardkomponent og vælger robotter frem for at opbygge egne mekaniske løsninger. Det sætter dansk robotanvendelse på rekordkurs.

 • 04.12.04   De Bergske Blade - Professoren er klog på robotter
  En af verdens førende robot-forskere har vestjyske rødder. Henrik Hautop Lund stammer fra Holstebro, men nu 15 år efter han forlod fødebyen, vækker han opsigt foran kejser og kongelige rundt omkring i verden.

 • 01.12.04   Teknisk Nyt - Hvem skaber resultaterne?
  Robotter skaber resultater... "Vel gør de ej - det er menneskene bag, som skaber resultaterne". Sådan lød den klare udmelding fra en af indlægsholderne på den netop afholdte konference "Robotter skaber resultater" på Syddansk Universitet i Odense.

 • 01.12.04   Teknisk Nyt - Fire robotkategorier
  Når man taler om robotprojekter, er det muligt at opdele disse i fire kategorier.

 • 20.08.04   MandagMorgen - Ny erhvervsklynge skaber fremtidens legeplads
  Fremtidsleg. En usædvanlig erhvervsalliance med base på Fyn stræber efter at skabe en milliardindustri - Forskere, teknikere og fabrikanter udvikler fremtidens legeplads - Kombinerer IT-teknologi med brugerdreven innovation - Midlet er tænkende, interaktive legeredskaber, der skal lokke børn væk fra computeren og ud at lege - Microsoft-sponsoreret delprojekt klar i denne uge.

 • 17.08.04   GartnerTidende - Øget fokus på automation
  DEG GreenTeam og RoboCluster har igennem de seneste måneder sondret mulighederne for at skabe et samarbejde om udvikling af teknologi til gartnerierhvervet.

 • 03.05.04   Industriens Dagblad - Visionært læringsmiljø på Fyn
  Et tværfagligt læringrum indenfor forskning, udvikling og produktion i relation til automations- og robotteknologi har set dagens lys. På Fyn er uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv gået sammen om at forene de studerendes forskellige kompetencer i erhvervsrettede projekter.

 • 29.05.04   Fyens Stiftstidende - Konkrete mål til brobyggere
  KLYNGERNE Det fynske Brobyggerprojekt startede i 2002 som et samarbejde mellem Fyns Amt og Odense Kommune.Fire såkaldte kompetenceklynger blev udpeget - områder, som er vurderet til at være Fyns styrkeområder.De fire klynger erbioTEAMsouth - bioteknologi og sundhedRoboCluster - produktions- og robotteknologiBizzKIT - kommunikation og ITGartnerierhvervet.

 • 01.04.04   Teknisk Nyt - Robotforskningens centrum
  For Danmarks vedkommende er Odense mange bekendt robotforskningens hjemsted. Her findes en stor koncentration af robotaktiviteter, hvoraf mange enten tager direkte udgangspunkt i eller har forbindelse til Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet for Produktionsteknologi. Her følger et portræt.

 • 29.03.04   Fyens Stiftstidende - Fremsyn for Fyn
  Hvis Fyn ikke skal ende som et nisseølsreservat med H.C. Andersen på etiketten, er der behov for at indlede en fremadrettet og systematisk dialog, der anviser veje for den fynske erhvervsudvikling.

 • 27.02.04   Fyens Stiftstidende - Vækst i sneglefart
  Fyn sakker bagud, fordi uddannelsesniveauet er for lavt. Men det kan der gøres noget ved, påpeger de tre kronikskribenter, som bl.a. henviser til den løsning, der i 1958 blev fundet i den amerikanske delstat North Carolina.

 • 23.01.04   Fyens Stiftstidende - Universitets-idé skydes ned
  NEJ: Ikke stor opbakning til forslag om kommercielle elite-universiteter og strammere styring.


 

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
 • Kontakt
 • Campusvej 55
 • 5230 Odense M
 • Telefon: 6550 7400
 • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere