• Danish
  • English

Seneste nyheder

Rekordinvestering i robotter

11-04-2007
Højkonjunktur og mangel på arbejdskraft øger salget af industrirobotter til ny rekord, viser dugfriske statistikker fra Dansk Robot Forening og Teknologisk Institut. Og tendensen forventes at fortsætte i 2007.

Der langes industrirobotter over disken som aldrig før. Dansk Robot Forening kan i sin seneste statistik over salget af industrirobotter i Danmark konstaterer, at der aldrig før er blevet investeret så kraftigt i automatisk produktionsudstyr, herunder robotteknologi, som i de seneste to år.

Dugfriske tal fra Dansk Robot Forening og Teknologisk Institut viser, at der blev installeret 368 industrirobotter i automatiske produktionsanlæg i Danmark i 2006 mod 332 året før. 2005 var rekordår og nu er rekorden slået igen.

Beløbsmæssigt er der investeret for op mod 700 millioner kroner alene i komplette robotbaserede produktionsanlæg i Danmark i 2006. Dertil kommer, understreger formanden for Dansk Robot Forening, Leif Dalum, der til dagligt er administrerende direktør for virksomhedsgruppen Proinvent A/S og Videometer A/S, alle de anlæg, der arbejder uden robotter.

- Der installeres næsten 30 robotter om måneden i Danmark for øjeblikket, så det går hurtigt fremad med automatiseringen i Danmark, og hvad angår robottætheden i industrien haler vi som land ind på de større industrilande. Foreningen har beregnet væksten i robotbestanden i Danmark i 2006 til 12 procent, og at standen har rundet et antal på 3.600, udtaler formanden.

Pres på konkurrenceevnen

Den øgede globalisering, højkonjunkturer og mangel på arbejdskraft fremhæves som årsager til at danske virksomheder investerer kraftigt i robotteknologi.

- Med et stigende pres på virksomhedernes konkurrenceevne kigger alle på, hvordan man optimerer sin produktion og her er der et hav af forskellige individuelle forhold at tage hensyn til. Fælles for de allerfleste produktionsvirksomheder er dog, at de har et stort behov for at finde nye metoder til at effektivisere fremtidens produktion, for gode, effektive fabrikker er altafgørende for konkurrenceevnen, uanset hvordan man har fordelt produktionen globalt, fortæller Leif Dalum.


Kilde: Teknovation, Rekordinvestering i robotter, nr. 4 2007, Teknologisk Institut og Dansk Robot Forening. Læs den fulde artikel på www.teknologisk.dk/robot

 Oprettet: 11.04.2007

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere