• Danish
  • English

Seneste nyheder

RoboCluster ansætter ny direktør

30-08-2007
RoboCluster geares til det internationale marked med ansættelse af en ny direktør. Målet er at få placeret dansk robotteknologi centralt på den globale dagsorden.

Lasse Mogensen tiltræder 1. september 2007 som ny direktør i RoboCluster. Og opgaven er ikke til at tage fejl af. RoboCluster skal være en international konkurrencedygtig klynge med fokus på robotter, sensorer og intelligente systemer. Organisationen skal styrkes, så aktiviteterne og projekterne to- eller tredobles, og den danske robotteknologi skal placeres på den globale dagsorden.

- Vi skal hurtigt opnå kritisk masse. Uden denne vil store udenlandske virksomheder og forskere ikke søge til Odense – eller Region Syddanmark – hvor en stor del af robotteknologiens visionære innovation foregår. RoboCluster skal organiseres så vi sikrer et højt udviklingstempo, der kan gavne den danske konkurrenceevne og være med til at opbygge vores teknologiske forspring, siger RoboClusters nye direktør Lasse Mogensen.

Lasse Mogensen kommer fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen under Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. Her var han koordinator for et EU-projekt med fokus på teknologioverførsel mellem danske og internationale virksomheder, herunder national og international relationsopbygning.

Tidligere har han bl.a. været kontorchef i Patent & Varemærkestyrelsen. Og på Aalborg Universitet har han arbejdet med opbygning af en medico-teknisk klynge omkring universitet og Aalborg Sygehus, og var med til at tiltrække internationale koncerners udviklingsafdelinger til området.

Lasse Mogensens primære opgave bliver at opbygge en selvstændig organisationsstruktur for RoboCluster, så robotklyngen i højere grad end i dag vil kunne agere på kommercielle vilkår med hurtigere og mere smidige kommandoveje. RoboCluster skal styrkes og videreudvikles som et førende, dynamisk vækstmiljø, hvor industrien og videninstitutionerne indgår i et tæt og udbytterigt samarbejde for en bæredygtig og visionær udvikling af robotter, automation og intelligente mekaniske løsninger.

- Med ansættelsen af Lasse Mogensen bliver RoboCluster for alvor klar til at tage skridtet til en selvejende institution, hvor Syddansk Universitet indgår som en tæt og naturlig medspiller. Det vigtigste er, at vi når frem til en organisering, hvor alle vores interessenter og aktører kan se sig selv som parter i et fremtidigt forpligtende samarbejde. Vi skal styrke hele den syddanske region og dens erhvervsliv og være med til at sætte en tyk streg under, at Odense og Region Syddanmark er Nordeuropas robotcentrum. Jeg føler mig overbevist om, at Lasse Mogensen har den rigtige profil til at stå i spidsen for denne opgave, siger RoboClusters bestyrelsesformand Carl Henrik Jeppesen, Kompan A/S.

For yderligere information kontakt

Koordinator Michael Wehner Rasmussen, tlf. 6011 3903, mwr@robocluster.dk

Oprettet: 30.08.2007

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere