• Danish
  • English

Seneste nyheder

RoboCluster på HI Industri-messen

29-08-2007
Mød RoboCluster og de danske robotforskningsmiljøer på HI Industri-messen 2007. Se bl.a. intelligent robothåndtering af fysiske emner, oplev bud på fremtidens robotter og hør hvordan mikro- og nanoteknologier kan udnyttes kommercielt til mikrohåndteringsopgaver.

RoboCluster udstiller i samarbejde med projektpartnere de seneste resultater fra udviklingsprojekterne Handyman og MoveBots. Der vil også være mulighed for at se nogle fremtidsversioner fra Det Regionale Teknologicenter for robotter, sensorer og intelligente systemer.

Det Tekniske Fakultet ved Syddansk Universitet præsenterer bl.a. robotten, der selv kan ændre form, Danmarks Tekniske Universitet præsenterer en mobil robotplatform, mens Teknologisk Institut præsenterer en to-fingret robothånd og taktile sensorer. Der vil være mulighed for at drøfte samarbejdsmuligheder med videninstitutionerne.

- HI Messen giver os en rigtig god mulighed for at komme i snak med de industrielle aktører i robotverdenen. Det er gennem denne dialog vi kan være med til at forme den fremtidige udvikling inden for robotteknologien. Og så giver mødet med nye folk os altid en masse gode ideer og kontakter til nye projekter, som kan være med til løfte de danske robotkompetencer, siger projektchef Niels Jul Jacobsen, RoboCluster.

Du finder RoboCluster og de danske robotforskningsmiljøer i Hal M, stand 9530, den 4. – 7. september 2007.

På standen kan du bl.a. se og høre om:


MoveBots – robotter der flytter noget

Innovationskonsortiet MoveBots, under RoboCluster, præsenterer de seneste resultater omkring intelligent håndtering af fysiske emner i interaktion med mennesker og omgivelser, i form af en helt ny letvægtsrobot fra projektpartneren Univsersal Robots og en demonstrator-hånd fra Schunk. Målet med MoveBots er at udvikle fleksible robotløsninger, der kan bruges i såvel industrien som i servicesektoren, hvor robotter forventes at have et stort potentiale.


Handyman – højteknologiske griberobotter

Projektpartneren Scape Technologies udstiller deres seneste robotcelle til avanceret industriel emnehåndtering. Cellen repræsenterer en af Handyman-platformens applikationsprojekter for plukning af emner fra en palle, kasse eller bånd. Resultaterne indgår i den højteknologiske robotplatform Handyman til at udvikle fleksible griberobotter til industrien, der kan muliggøre en automatisk, rentabel og konkurrencedygtig fremstilling af emner i små serier med tilhørende komplekse håndteringsprocesser.


Fremtidens robotter – et kik ind i fremtiden

Det Regionale Teknologicenter for robotter, sensorer og intelligente systemer præsenterer bud på robotter inden for områderne; biologisk produktion, industriel produktion, leg og læring og pleje og sundhed. Med afsæt i RoboCluster-netværket beskriver teknologicenteret trends og behov for intelligente produkter bygget på robotteknologi inden for en 5-10-15 års periode. Visionerne omsættes til en række road maps, der kortlægger de væsentligste aktører inden for området samt en plan med mål, milepæle og hovedaktiviteter for forskning og udvikling af teknologier, produkter, services, virksomheder, erhverv og rammebetingelser, der kan virkeliggøre visionerne.


RoboCluster SupplyNet – kommercielt leverandørnetværk

Præsentation af netværket RoboCluster SupplyNet for udvikling af højteknologi gennem viden, samarbejde og forskning. Netværket består af danske virksomheder, der arbejder med integration af robotter, udstyr og software eller leverandører af andre typer produktionsudstyr. Med fokus på samarbejde om forskning, udvikling og innovation af robotteknologi og intelligente mekaniske systemer og gensidig udnyttelse af kompetencer styrker medlemmerne udviklingen af optimale og innovative produktionsløsninger, som lever op til fremtidens krav om automation.


RoboCluster Projektbørs – en kreativ kick-starter til produktudvikling

Præsentation af RoboCluster Projektbørs, der er erhvervslivets indgang til RoboCluster og til forskningskompetencerne i RoboCluster-netværket. Har din virksomhed en idé til at løse et problem ved hjælp af robotter, intelligent mekanik eller automation kan RoboCluster Projektbørs hjælpe med at gøre vejen fra idé til produkt lettere.


Atron - robotter, der kan ændre form

Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved Det Tekniske Fakultet, Syddansk Universitet præsenterer en unik, fleksibel robot, der som den første nogensinde kan ændre form, mens den arbejder. Med inspiration fra cellebiologien, hvor celler både kan bevæge sig og bygge sig sammen som legoklodser, har forskerne skabt en robot af mange moduler, der kan tilpasse deres form efter den opgave, de sættes til at løse. Robotten kan eksempelvis forvandle sig til en robotbil, når den skal køre på en jævn overflade, til en slangerobot, når den skal kravle ned i en kloak eller til en klatrerobot, når den skal op ad en trappe.


Mikrohåndtering – robotter der kan bearbejde mikroemner

Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved Det Tekniske Fakultet, Syddansk Universitet præsenterer i samarbejde med Microbotic A/S en nyudviklet 6-armet robot, en såkaldt hexapode, som har en meget høj grad af mekanisk stabilitet samt seks frihedsgraders bevægelse. Robotten er særdeles velegnet til mikrohåndteringsopgaver og et eksempel på, hvordan de nyeste mikro- og nanoteknologier kan udnyttes kommercielt.


Teknologisk Institut – to-fingret robothånd og taktile sensorer

Kurt Bo Genefke og Martin Mølbach Olsen fra Teknologisk Institut, Center for Robotteknologi demonstrerer Schunk's to-finger-hånd sammen med taktile sensorer fra Weiss Robotics. De giver et bud på, hvordan denne nye teknologi kan bruges i fremtidens robotløsninger. Derudover vil det også være muligt at få en snak med Teknologisk Institut omkring rådgivning i forbindelse med automatisering og robotter i industrien.


For yderligere information

Niels Jul Jacobsen
Projektchef, RoboCluster
Tlf. 6011 4366
njj@robocluster.dk

www.hi-industri.dk

Oprettet: 29.08.2007

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere