• Danish
 • English

Seneste nyheder

Artikler fra 2009

01-04-2008
Artikler fra 2009
Oversigt over presseklip fra danske medier om RoboCluster-netværket - 2009.

Kontakt evt. sekretariatet på mail@robocluster.dk for yderligere information.


 • 19.12.09   Gartnerirådgivningen.dk - Frugthøsterobotten kan redde frugtavlere
  Projektet ”Automatisk frugtplukker”, er afsluttet og potentialet er stort. I sidste ende kan projektet være med til at bevare den danske frugtavl, mener projektleder Keld Kjærhus Bertelsen fra RoboCluster. En udbygning af projektet er allerede på trapperne.

 • 03.12.09   teknovation.dk - Danmarks første samlende klyngeplatform
  Repræsentanter fra klynger, virksomheder og kommuner skal for fremtiden mødes til udveksling af erfaringer, tale udvikling og innovation samt at finde nye samarbejdspartnere i Danmarks første klyngeakademi, Reg X.

 • 03.12.09   Erhvervsbladet - Robotkræfterne samler sig
  Dansk Robot Forening DIRA og innovationsnetværket RoboCluster forener kræfterne i samarbejde om at gøre robot - og automatiseringsmiljøets aktiviteter endnu mere attraktive..

 • 01.12.09   Jern og Maskin INDUSTRIEN - Samarbejde på robotfronten
  Dansk Robot Forening DIRA og innovationsnetværket RoboCluster forener kræfterne og vil fra den 1. januar 2010 samarbejde om at gøre robot - og automatiseringsmiljøets aktiviteter endnu mere attraktive..

 • 01.12.09   Børsen - Robotkompetencer samles
  Dansk Robot Forening DIRA og innovationsnetværket RoboCluster forener kræfterne og vil fra den 1. januar 2010 samarbejde om at gøre robot - og automatiseringsmiljøets aktiviteter endnu mere attraktive..

 • 01.12.09   idag.dk - Samarbejde på Robotfronten
  Dansk Robot Forening DIRA og innovationsnetværket RoboCluster forener kræfterne i samarbejde om at gøre robot - og automatiseringsmiljøets aktiviteter endnu mere attraktive..

 • 30.11.09   Metal Supply - Robotforeninger i samarbejde
  Dansk Robot Forening DIRA og innovationsnetværket RoboCluster forener kræfterne i samarbejde om at gøre robot - og automatiseringsmiljøets aktiviteter endnu mere attraktive.

 • 30.11.09   Teknovation.dk - Danske robotkompetencer under ét
  Dansk Robot Forening DIRA og innovationsnetværket RoboCluster forener kræfterne i samarbejde om at gøre robot - og automatiseringsmiljøets aktiviteter endnu mere attraktive over for medlemmerne

 • 30.11.09   Electronic Supply - Robotforeninger i samarbejde
  Dansk Robot Forening – DIRA, og Innovationsnetværket RoboCluster forener kræfterne og vil fra den 1. januar 2010 samarbejde om at gøre robot- og automatiseringsmiljøets aktiviteter endnu mere attraktive.

 • 27.11.09   Aalborg Universitet - Forskere samles for at sætte fokus på vigtig Human Motion-forskning
  Sundhedssektoren, industri, computerspil og sikkerhed kan alle få glæde af præcis, teknologisk viden om, hvordan mennesket bevæger sig. Derfor slår forskere fra flere danske universiteter nu et slag for de muligheder, der ligger i Human Motion Capture.

 • 26.11.09   Elektronik og Data - Ny dansk forskning i "Human Motion"
  Sundhedssektoren, industri, computerspil og sikkerhed er områder, der alle kan få glæde af præcis teknologisk viden om, hvordan mennesket bevæger sig.

 • 24.11.09   Electronic Supply.dk - Ny teknologi giver bedre patientforløb
  En undersøgelse i projekt PaRIS under Odense Universitetshospital viser, at patienterne efterspørger mere opmærksomhed og oplysning fra personalet. Teknologi, der inddrager patienterne i behandlingsforløbet, kan være en måde at løse problemet.

 • 20.11.09   Metal-Supply.dk - Rapid Prototyping skal styrke RoboCluster SupplyNet
  Rapid Prototyping kan være den lille forskel, der afgør om et projekt bliver ført fra tegnebrættet og ud i livet. Med det for øje afholdt RoboCluster SupplyNet den 5. november 2009 medlemsarrangement hos Center for Produktudvikling ved Teknologisk Institut og sensorvirksomheden Balluff i Århus.

 • 00.11.09   Gartner Tidende - Grønne robotter i byerne
  Gartnerier og bondegårde skal styres af robotter og ligge inde i byerne. Det var noget af det, der blev diskuteret på konferencen Grønne Robotter, som blev afholdt i forbindelse med RoboDays robotfestival i september.

 • 00.10.09   Teknisk Nyt - De ekstra øjne
  Et kamera, der monteres på hovedet og kontrolleres med brugerens øjne, vandt den internationale robotpris på 10.000 euro i forbindelse med RoboDays robotfestival. Projektet vandt, fordi det er teknologisk velbygget - og evner at overføre menneskelige egenskaber til en maskine.

 • 00.10.09   Prosit - Robotterne kommer til Odense...
  Hvad ved du om robotter? Laver vi robotter i Danmark? Kan man uddanne sig til robotopfinder, og hvad kan vi egentlig bruge dem til? Svaret kunne findes ved dette års robotfestival i Odense, hvor robotfanatikere fra hele verden fandt sammen om den fælles interesse, at de er vilde med robotter.

 • 00.10.09   Teknisk Nyt - Små 20.000 ansigter på HI09
  Helt præcist 19.147 fagfolk valgte at besøge HI09 og derved komme ansigt til ansigt med industrien og hinanden. Og det er immervæk mange ansigter. Foruden rekordmange nyheder sendte messen måske det vigtigste signal af alle: nemlig en optimisme og tro på fremtiden. Udstillerne var i den grad opsat på at give krisen baghjul. og kampgejsten var bestemt til at føle på. En af messens fokusområder var robotteknologi. Og især de mobile robotter var på dagsordenen.

 • 00.10.09   DIRA-Nyt - Intelligente Robotter
  Dansk Robot Forenings konference om intelligente robotter, der løb af stablen under årets HI09 i Herning Messecenter, var et stort tilløbsstykke. For krisen har ikke påvirket innovationen i Danmark. Der er forbløffende få robotter i dansk industri, og det skal vi have gjort noget ved - især hvis vi også fremover vil have noget vi kan kalde for industri. Med disse ord tog projektchef Niels Jul Jacobsen fra RoboCluster for alvor hul på konferencen med sit indlæg om forventninger til fremtiden teknologiske udvikling.

 • 00.10.09   DIRA-Nyt - Robotter er snart klar til at indtage de private hjem
  Mobile robotter, der selv bevæger sig rundt, er i dag mest kendt som underholdende indsalg, når vi skal have forklaret, hvad roboteknologien egentlig går ud på. Men de står i kulissen og vil snart kunne udfylde en række funktioner. Ikke blot i industrien, men også i fx private hjem.

 • 00.10.09   Teknovation - Robotfestival trak gæster fra hele verden
  Robotfestival RoboDays i Odense havde over tre dage gang i både svejserobotter, bin-pickere og meget andet industrirelevant isenkram. Økonomisk og udviklingsmæssigt er RoboDays forankret i fire hovedaktører: RoboCluster, EventHouse Odense, Syddansk Universitet og Syddansk Erhvervsskole, som gennem festivalen styrker det eksisterende erhverv i regionen.

 • 27.09.09   Børsen - Robotten ser som et menneske
  På Syddansk Universitet har forskere taget et lille skridt på vejen mod den menneskelige robot, som en gang i fremtiden skal kunne hjælpe ældre ud af sengen og lave en kop kaffe. De har trænet en robot i selv at undersøge et objekt og lære at håndtere det.

 • 25.09.09   Electronic Supply - Millioner til velfærdsteknologi
  Et nyt kæmpeprojekt inden for velfærdsteknologi, som har centrum i Odense, er nu på plads. Forberedelsen til projektet, som har titlen Welfare Tech Region, har været koordineret i et parløb mellem RoboCluster og Udviklingsforum Odense.

 • 18.09.09   Ugeskrift for læger - Forslag til fremtiden
  Årets robotfestival RoboDays bød på mange eksempler på ny sundhedsteknologi. For eksempel robotter, der selv tager blodprøver, og øjenkameraer til kirurger, der skal kommunikere på langdistance. Bag RoboDays står RoboCluster, EventHouse Odense, Syddansk Universitet og Syddansk Erhvervsskole.

 • 18.09.09   Spektrum - VTU - Ny teknologi skal sikre bedre velfærd
  Vi må se i øjnene, at teknologien kommer til at spille en stadig større rolle i vores liv i de kommende år. Og godt for det - for teknologien rummer de nødvendige løsninger for fremtidens velfærdssamfund. I 2009 er der afsat 200 millioner kroner, og der er allerede fastlagt udmøntning af nogle af disse midler til seks konkrete projekter. Lad mig også nævne at Rådet for Teknologi og Innovation under Videnskabsministeriet igangsat spændende innovationsaktiviteter på området. Dels innovationsnetværket RoboCluster, der blandt andet fokuserer på udvikling af såkaldte velfærdsrobotter til ældrepplejen og sygehuse.

 • 18.09.09   Teknikogviden.dk - Projekt EyeSeeCam vinder årets robotpris
  Det var en enig jury, der torsdag aften ved et lukket arrangement på Magasinet i Odense overrakte RoboDays robotfestivals internationale pris på 10.000 euro til udstiller Johannes Vockeroth for projektet EyeSeeCam. RoboDays robotfestival arrangeres af af RoboCluster i samarbejde med Syddansk Universitet, Syddansk Erhvervsskole, EventHouse Oense og Region Syddanmark.

 • 14.09.09   Jern og Maskinindustrien - Selvlæring og humanoide robotter
  KOnferencelokalet var godt fyldt op, da DIRA, Dansk RobotForening, holdt en interessant konference på HI-messens førstedag med titlen Intelligent Robotter - et forholdsvis futuristisk emne, der dog skulle vise sig at have god grobund i robotteknologiens aktuelle stade. Blandt de mange foredragsholdere var formanden for DIRA,Leif Dalum samt projektchef Niels Jul Jacobsen fra RoboCluster.

 • 14.09.09   Børsen - 10.000 euro til robotprojekt
  Sidste uges robotfestival i Odense var et hit for den tyske forsker Johannes Vockeroth, der kunne drage hjem med 10.000 euro og æren for at have vundet den internationale robotpris. RoboDays robotfestivalen i odense arrangeres af robotklyngen RoboCluster i samarbejde med bl.a. Syddansk Universitet.

 • 11.09.09   Teknovation.dk - RoboDays med 30.000 besøgende
  RoboDays-festivalen i Odense centrum fra 10. - 12. september havde på førstedagen gang i svjeserobotter, bin-pickere og meget andet industrirelevant isenkram. Arrangørerne fra RoboCluster regner med 30.000 besøgende over den samlede festivalperiode.

 • 11.09.09   Teknovation.dk - Robotpris til projektet EyeSeeCam
  I forbindelse med de aktuelle RoboDays i Odense er robotfestivalens internationale RoboDays-pris på hele 10.000 euro blevet tildelt udstiller Johannes Vockeroth for projektet EyeSeeCam. RoboDays arrangeres af RoboCluster i samarbejde med Syddansk Univesitet, Syddansk Erhvervsskole, EventHouse Odense og Region Syddanmark.

 • 11.09.09   Fyens Stiftstidende - Robotter skal revolutionere landbruget
  Danmark blandt de førende i verden med udvikling af landbrugsrobotter.

 • 04.09.09   Automatik - Racerbil giver ny indsigt i industrirobotter
  Reduktion af størrelse af teknologen gør det muligt at udvikle langt mindre og bedre interface til industrirobotterne.

 • 03.09.09   Danske Kommuner - Ny leg er svaret på besparelser
  Alle virksomheder vil gerne være innovative. Det er nærmest obligatorisk at have en ambition om at innovere, og selv om det lyder dyrt, er innovation alt for vigtigt for en kommune til, at vi kan overlade det til private virksomheder. Odense Kommune er tovholder i et netværk, der sætte fokus på innovation og fremmer erhvervslivets interesser. Desuden bidrager kommunen til netværket RoboCluster, der forbinder forskning i robotteknologi med de virksomheder, der producerer teknologien og de offentlige instanser, der har brug for velfærdsteknologi til at løse opgaver.

 • 03.09.09   Herning Folkeblad - Tv-spil viser vej for industrien
  Nintendo, Microsoft og Apple viser vejen frem for brugervenlige robotter i industrien.

 • 03.09.09   Jyllandsposten - Træt af at støvsuge?
  På RoboLab udvikler forskerne hovedsagligt industrirobotter. Men der findes også små robotter, som du med fordel kan invitere hjem til dig selv, hvis du er træt af at slå græs eller støvsuge. Der findes et væld af mere eller mindre afprøvede og anvendelige tilbud. Men her er tre eksempler på robotter, der har fundet sig til rette i hjemmet.

 • 03.09.09   Jyllandsposten - Robotterne kommer
  En robot, To robotter, 4.000 robotter. Antallet af robotter i Danmark stiger. De seneste år er bestanden vokset med 12 pct. om året, og der forskes på højtryk i, hvordan vi får flere robotter til at slå græs, gøre rent og putte ting i papkasser. Og ifølge Niels Jul Jacobsen, projektchef i roboLab på Syddansk Universitet I Odense, vil den udvikling eksplodere de kommende år.

 • 02.09.09   Jernindustri.dk - En eftermiddag i robotternes tegn
  Små 100 fagfolk og andre med interesse for robotter, slibning og svejsning kiggede midt i sidste uge forbi svejsespecialisten og robotleverandøren Valk Welding ved et uformelt åbent-hus-arrangement. her kunne gæsterne glæde sig over en række fine foredrag og workshops ved de enkelte robotopstillinger, alt i mens teknikere og sælgere fra VN Teknik, sofarespecialisterne Inropa, Løwener, RoboCluster, CCI Robot og Force Technology, og ikke mindst værten havde travlt med at svare på spørgsmål og udvekle erfaringer.

 • 02.09.09   Ugeavisen - Grynt, øf, mæh og meget mere land i byen
  Dyr i klappe- og øjenhøjde. Sjove konkurrencer. Hestevogne på tur i city. Velsmagende fødevarer... Høst fest i Odense city har traditionen tro alt det, landbruget kan byde på - og mere til for hele familien. Herudover viser RoboCluster noget om robotter og jordbrug.

 • 01.09.09   Børsen - Robotterne kan endnu alt for lidt
  Først når robotterne bliver mere fleksible og billigere, vil virksomhederne for alvor øge efterspørgslen, mener projektchef.

 • 01.09.09   Børsen - Salget af robotter til industrien bremset
  Hvor salget af industrirobotter sidste år var rekordstort, tøver virksomhederne nu og venter på bedre tider. Først når robotter bliver bililgere og samtidig mere fleksible, vil der for alvor komme gang i efterspørgslen, mener robot-ekspert Niels Jul Jacobsen, RoboCluster.

 • 00.09.09   Automatik - RoboLab - en god samarbejdspartner
  Syddansk Universitets robotlaboratorium, RoboLab, bliver nu en selvstændig enhed under Det Tekniske Fakultet. Det blev for nylig markeret ved en reception, hvor både politikere og erhverslivet viste ders opbakning til satsningen på robotteknologi-området.

 • 31.08.09   Teknikigviden.dk - Robotter i centrum på Skandinaviens største industrimesse
  Robotterne er i fokus på Skandinaviens største industrimesse HI09 fra den 1. - 4. september i MCH Messecenter Herning. Innovationsnetværket RoboCluster har samlet robotforskere, virksomheder og projektpartnere på en stand, der præsenterer fremtidens robotteknologi.

 • 28.08.09   Fyens Stiftstidende - 10.000 til fernisering
  RoboCluster - et nationalt innovationsnetværk, der samlet de danske kompetencer inden for robotter, automation og intelligente, mekaniske systemer - har fået 10.000 kroner til at holde fernisering for.

 • 00.09.09   Jern og Maskinindustrien - Robotterne vil præge HI09
  Automationens fremskridt - blandt andet i ksikkelse af robotter vil være i centrum på HI09. Det hævder i hvert fald RoboCluster, som på messen har samlet robotforskere, virksomheder og projektpartnere på en stand, der præsenterer fremtidens robotteknologi.

 • 28.08.09   Ing.dk - RoboCluster koordinerer robotviden
  Fremtidens robotteknologi udvikles i høj grad på universiteterne. Men for at gøre det praktisk anvendeligt skal der være nogen til at formidle det til industrien. På HI-messen vil der være et særligt område til at præsentere de muligheder intelligente robotter giver. Fokus på området sker i samarbejde med RoboCluster.

 • 26.08.09   Jernindustri.dk - Robotter i centrum
  Robotterne er i centrum på HI messen. Innovationsnetværket roboCluster har samlet robotforskere, virksomheder og projektpartnere på en stand, der præsenterer fremtidens robotteknologi.

 • 26.08.09   Elektronik og Data - Robotter i centrum på HI09
  Innovationsnetværket RoboCluster samler eksperter inden for robotteknologi på årets HI09-messe.

 • 25.08.09   Odense.dk - Tankevækkende robotteater på RoboDays robotfestival
  Hvad har Baard Owe til fælles med en robotsæl, en mekanisk arm og en levende hund? Få svaret, når forårets teatersucces får repremiere i Odense den 2. september i anledning af RoboDays robotfestival. RoboDays robotfestival, som afholdes den 10. - 12. september i Odense, drives af et sekretariat under RoboCluster.

 • 21.08.09   jernindustri.dk - Intelligente robotter
  Dansk Robot Forening afholder konference på HI messen i Herning den 1. september 2009 kl. 13 - 16.45. KOnferencen vil have indlæg fra projektchef Niels Jul Jacobsen RoboCluster, produktionsteknisk leder Jakob Kjærsgaard, Højbjerg Maskinfabrik og professor Ole Madsen Institut for Produktion Ålborg Universitet.

 • 20.08.09   Fyens Stiftstidende - Robotterne bliver selvstændige
  RoboLab bliver nu en selvstændig enhed med egen ledelse og økonomi. her kan forskere, studerende og erhvervsliv boltre sig.

 • 20.08.09   Fyens Stiftstidende - Ro på robotterne
  Udstillingen "Shared Robotics" er gor Georg Gearløs´er i alle aldre - for man må selv arbejde med. RoboDays (en del af innovationsnetværket RoboCluster på Syddansk Universitet), som har arrangeret udstillingn "Shared Robotics", står også for den robotfestival, der løber af stablen fra den 10. - 12. september.

 • 18.08.09   Nordschleswig - Roboter-Visionen
  An der "Syddansk Universitet" werden am Donnerstag die Türen geöffnet, um dem staunenden Publikum aus Wirtschaft und Forschung worzuführen, was in der Welt der Robotertechnik heute alles möglich ist.

 • 17.08.09   Jernindustri.dk - Robot på de skrå brædder
  Hvad har Baard Owe til fælles med en robotsæl, en mekanisk arm og en levende hund? Få svaret, når forårets teatersucces får repremiere i Odense den 2. september i anledning af RoboDays robotfestival. RoboDays robotfestival, som afholdes den 10. - 12. september i Odense, drives af et sekretariat under RoboCluster.

 • 17.08.09   Idag.dk - Robot på de skrå brædder
  Hvad har Baard Owe til fælles med en robotsæl, en mekanisk arm og en levende hund? Få svaret, når forårets teatersucces får repremiere i Odense den 2. september i anledning af RoboDays robotfestival. RoboDays robotfestival, som afholdes den 10. - 12. september i Odense, drives af et sekretariat under RoboCluster.

 • 15.08.09   Odense.dk - SHARED ROBOTICS - robotter og kunst
  RoboDays præsenterer i perioden 21. august - 29. november 2009 udstillingen "Shared Robotics" i Kunsthallen Brandts. Udstillingen Shared Robotics er en del af roboDays robotfestival, som afholdes den 10. - 12. september i Odense. Den støttes af By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune, Kunstrådet, Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og RoboCluster.

 • 14.08.09   Nyhedsinformation.dk - Gode erfaringer med Svendborg-robotten
  I tre måneder har Danmarks første sygehus-robot kørt rundt med blodprøver på Sygehus Fyn i Svendborg. Og robotter er fremtiden, fastslår projektleder.

 • 13.08.09   Nettips.dk - RoboLab 2.0 - et robotlaboratorium med visioner
  Oplev fremtidens robotteknologi. Kom med bag kulisserne og mød dem der forsker i og udvikler robotter, når robotlaboratoriet den 20. august inviterer til reception. Anledningen er, at RoboLab bliver en selvstændig enhed på SDU med egen økonomi og personale.

 • 12.08.09   Presswire.dk - RoboLab 2.0 - et robotlaboratorium med visioner
  Oplev fremtidens robotteknologi. Kom med bag kulisserne og mød dem der forsker i og udvikler robotter, når robotlaboratoriet den 20. august inviterer til reception. Anledningen er, at RoboLab bliver en selvstændig enhed på SDU med egen økonomi og personale.

 • 12.08.09   KUNSTEN.NU - Robotter på Brandts
  I anledning af robotfestivalen 2009 åbner Kunsthallen Brandts dørene for udstillingen "Shared Robotics", der fokuserer på fusionen af robotteknologi og samtidskunst. Det er RoboDays, der har arrangeret udstillingen "Shared Robotics", som er en del af robotfestivalen 2009. RoboDays er en organisation, der er etableret i samarbejde med RoboCluster på Syddanske Universitet.

 • 11.08.09   KPN.dk - Robotter på Brandts
  I anledning af robotfestivalen 2009 åbner Kunsthallen Brandts dørene for udstillingen "Shared Robotics", der fokuserer på fusionen af robotteknologi og samtidskunst. Det er RoboDays, der har arrangeret udstillingen "Shared Robotics", som er en del af robotfestivalen 2009. RoboDays er en organisation, der er etableret i samarbejde med RoboCluster på Syddanske Universitet.

 • 00.08.09   Automatik - Den europæiske robotindustri anno 2020
  Medlemmerne af det europæiske fællesorgan for førende industrielle organisationer inden for robotteknologi og automation, Europ, har præsenteret en samlet vision for EU-kommisionen i Bruxelles. Visionen omhandler de mål, den europæiske robotindustri skal arbejdemed frem til år 2020.

 • 00.08.09   Teknisk Nyt - Den teknologiske sibylle
  I et nyt projekt forsøger forskere at gøre det hidtil umulige: At få en robot til at forudse hvad der vil ske om lidt. Dermed skal der for alvor gøres op med ufleksible robotter, der forprogrammeres til en bestemt opgave.

 • 30.07.09   jernindustri.dk - Åbent hus med workshop
  Svejsevirksomheden Valk Welding DK A/S inviterer til åbent hus arrangement onsdag den 26. august på Fabriksvej 6 i Nørre Åby fra kl. 12-15. Dagen vil blandt andet indeholde en kort præsentation fra Valk Welding, Løwener, AAVN og RoboCluster og fore forskellige workshops.

 • 30.07.09   idag.dk - Åbent hus med workshop
  Svejsevirksomheden Valk Welding DK A/S inviterer til åbent hus arrangement onsdag den 26. august på Fabriksvej 6 i Nørre Åby fra kl. 12-15. Dagen vil blandt andet indeholde en kort præsentation fra Valk Welding, Løwener, AAVN og RoboCluster og fore forskellige workshops.

 • 14.07.09   Fyens Stiftstidende - Robotter og leg
  Professor Henrik Hautop Lund, Hunderupvej 86, Odense M, fylder i morgen 40 år. Han er verdenskend for sit arbejde med at udvikle robotteknologi til nye anvendelser.

 • 10.07.09   Fyens Stiftstidende - Japaner mener det seriøst
  Det japanske robotfirma Cyberdyne overvejer at gøre Odense til europæisk udstillingsvindue. Jan Boye (K) siger, at firmaet mener det seriøst. RoboCluster vil sikre, at danmark bliver placeret internationalt med robotteknologien. Virksomheden holder til i Forskerparken ved SDU.

 • 08.07.09   Odense.dk - Robotterne i ringen
  Unge fra 12-15 år bruger en hel uge på at programmere og bygge LEGO-robotter. På fredag skal robotterne i ringen og kæmpe mod hinanden. Kom og se kampen.

 • 01.07.09   Teknovation.dk - RoboCluster klar til HI09
  Som nationalt innovationsnetværk samler RoboCluster de danske forskningsinstitutioner om en udstilling på HI09, der holders 1. til 4. september i Herning. Sammen vil de vise, hvad der sker inden for forskningen i mobile robotter og robotarme i Danmark.

 • 00.07.09   Automatik - RoboCluster klar til HI09
  Se forskningen inden for mobile robotter og robotarme, og virksomhederne i RoboCluster SupplyNet, når Innovationsnetværket RoboCluster samler et bredt udsnit af Danmarks robotvirksomheder og-forskningsinstitutioner til HI-messen 2009.

 • 24.06.09   Fyens Stiftstidende - Teknologi til det sure
  For virksomheder er der store perspektiver i velfærdsteknologi. Den afhjælpe manglen på arbejdskraft og styrke den offentlige service.

 • 10.06.09   Fyens Stiftstidende - Millioner på flugt fra smeltende is
  Smidt ud fra Hongkong og i fuld gang med at redde en verden, hvor klimaet er amok. I går var hans galleri optaget af en konference om sundhedsrobotter. RoboCluster kaldet.

 • 00.06.09   Maskin Aktuelt - Nu skal der automatiseres
  Robotnetværket i Odense er klar med support til virksomheder, der ønsker at opgradere produktionen med ny teknologi. Og mulighederne er ganske store - især under den nuværende internationale afmatning.

 • 00.06.09   Teknisk Nyt - Robottens Anatomi
  Hvad er liv - hvad gør et menneske til et menneske - og kan robotter være med til at give svaret? En ny teaterforestilling, Robottens Anatomi, stiller skarpt på livets store spørgsmål. gennem praktiske eksempler, konkrete eksperimenter og fiktive fremtidsudsigter dissekerer Robottens Anatomii overbetydning robotter, liv og følelser.

 • 26.05.09   aarhus.dk - Forskningsmillioner på vej til Århus
  En del af ekstra penge til forskning ender på århusianske institutioner. Der er også givet 13 mio. kr. til landbrugsforskning. Her er det udviklingen af en såkaldt intelligent sprøjtebom, der skal reducere landbrugets pesticidforbrug med op til 95 pct., som skal udvikles. Fra Syddansk Universitet deltager RoboCluster som projektleder, mens Aarhus Universitet og Københavns Universitet deltager med henholdsvis Institut for Plantebeskyttelse og Skadedyr og Institut for Jordbrug og Økologi.

 • 26.05.09   JP.dk - Forskningsmillioner på vej til Århus
  En del af ekstra penge til forskning ender på århusianske institutioner. Der er også givet 13 mio. kr. til landbrugsforskning. Her er det udviklingen af en såkaldt intelligent sprøjtebom, der skal reducere landbrugets pesticidforbrug med op til 95 pct., som skal udvikles. Fra Syddansk Universitet deltager RoboCluster som projektleder, mens Aarhus Universitet og Københavns Universitet deltager med henholdsvis Institut for Plantebeskyttelse og Skadedyr og Institut for Jordbrug og Økologi.

 • 25.05.09   Landbrug Fyn - Årets brag af en udstilling
  HORTEAM-ExPO 09: Arrangørerne har store forventninger til den 7. udgave af Skandinaviens største havebrugs-, teknologi- og maskinudstilling i Årslev. RoboCluster udstiller på stand 58.

 • 08.05.09   Ingeniøren - Medico: Fremtidens blodprøve skal tages af en robot
  Står det til projekt RoBlood skal det være slut med lange ventetider på hospitalets ambulatorier. Fremover skal blodprøver tages af en robot med kunstigt syn.

 • 00.05.09   Chili - Anders og Emil bygger robotter
  "Byg mega seje robotter, mens du læser" For godt til at være sandt? Nej, for det gør Anders og Emil.

 • 27.04.09   Teknovation - RoboCluster havde succes på Velfærdsteknologi.nu
  270 deltagere fra hele landet lagde vejen forbi kick-off-konferencen Velfærdsteknologi.nu på Bramstrup Gods ved Odense. RoboCluster deltog i konferencens workshops og udstillede på det tilknyttede messeområde.

 • 15.04.09   Ing.dk - Styr plæneklipperen med Wii-controller
  Forskerteam på SDU er ved at lægge sidste hånd på en plæneklipperrobot.

 • 09.04.09   TVAvisen, DR1, 18:30 - Spil græsslåning på dit TV-spil
  Solen skinner og livet er herligt. Men ingen roser uden torne. Med foråret komme kommer også græsslåning, og det er jo ikke altid lige sjovt. Men i Odense prøver en lokal Georg Gearløs at kombinere surt havearbejde med TV-spil.

 • 07.04.09   Ing.dk - Wii-styret plæneklipperrobot skal selv overtage kommandoen
  Gartnere landet over får kamp til stregen med Casmobot, der snart kan programmeres til at klippe for eksempel fodboldbaner og støjvolde. I dag kan enhver styre den med Nintendo Wii.

 • 00.04.09   IKT Magasinet - Robotterne ruller ind på hospitalerne
  En øget anvendelse af robotteknologi til trivielle opgaver som støvsugning, rengøring og løft vil have gavnlig effekt i ældreplejen.

 • 00.04.09   Focus Denmark - Robots for the future
  Environmental consciousness has been the big motivator in the Danish development of innovative robots for agriculture.

 • 00.04.09   Focus Denmark - Small robot - big perspective
  It was a Danish fruit grower who sowed the seeds for a fruit-picking robot which can overcome the problem of getting seasonal workers in the section.

 • 00.03/04.09   Automatik - Dansk Robot Forening: Udvidet samarbejde med RoboCluster om sekretariat og medlemsaktiviteter
  På den nyligt afholdte generalforsamling i Dansk Robot Forening, DIRA, kunne formanden berette om et nyt samarbejde med RoboCluster om foreningens sekretariatsopgaver og udvidede medlemsaktiviteter.

 • 00.03/04.09   Automatik - HI-messen skaber dynamik og optimisme
  HI Industri 2009 mærker også den nuværende afmatning i industrien, og Messecenter Herning lægger sig derfor ekstra meget i selen for at skabe en dynamisk og aktiv messe. Netop nu er det vigtigt, at man som leverandør møder kunderne ansigt til ansigt og sender et positivt signal.

 • 01.04.09   teknovation.dk - Stor interesse for robotlaboratoriet
  Det strømmede med besøgende i robotlaboratoriet, da der blev afholdt Åbent Robohus på Syddansk Universitet. Menneskemængden bevægede sig rundt mellem alt fra to meter lange robotarme over fjernstyrede græsslåmaskiner til en racerbil.

 • 31.03.09   Denmark.dk - CASMOBOT:The Wii Lawn Mower
  Videoindslag og projektet CASMOBOT på www.denmark.dk

 • 27.03.09   Ingeniøren - Robotteknologi: Fremtidens blodprøve skal tages af en robot
  Står det til projekt Roblood skal det være slut med lange ventetider på hospitalets ambulatorier. Fremover skal blodprøver tages af en robot med kunstigt syn. Blodprøver i fremtiden er det noget, som robotter ordner. I hvert fald, hvis det er op til ph.d. studerende Thiusius Rajeeth Savarimuthu fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet i Odense, der er med til at udvikle projektet Roblood.

 • 26.03.09   SCM Supply Chain Magasinet - "Agent" viser nye veje i produktionen
  Robot-forskere arbejder på at udvikle en produktionsteknologi, som selv kan træffe beslutning om, varer fx skal på lager, håndteres på en anden maskine eller via en anden forsyningskanal -et såkaldt Multi-Agent System. Systemet er dog endnu ikke fuldt udviklet og har derfor hidtil haft svært ved at vinde fodfæste.

 • 21.03.09   TV2 Fyn - Åbent robotcenter
  I dag viste forskerne, hvad det er der optager dem i det fynske robotcenter.

 • 09.03.09   Jern og Maskinindustrien - Jobmarkedet
  Ved DIRA´s årlige generalforsamling blev følgende valgt til bestyrelsen efter skriftlig afstemning: Lasse Mogensen, der er direktør for RoboCluster og Steffen Enemark, der er salgsdirektør for ABB Robotics A/S.

 • 07.03.09   Ingeniøren - Robotter kan gøre krige mere humane
  Hvis militære robotter fornuftigt, kan de indvarsle en mere etisk korrekt type krigsførelse og færre menneskelige tab, hedder det i en ny rapport fra det polytekniske universitet i Californien. USA er helt klart den nation, der førende inden for brugen af krigsrobotter og ifølge danske robotforskere i blandt andet RoboCluster er der pt. ingen dansk forskning specifikt inden for militær anvendelse af robotter.

 • 00.03.09   Dira Nyt - Generalforsamling og virksomhedsbesøg hos Haldor Topsøe 2009
  Formand Leif Dalum bød de 36 tilmeldte og fremmødte medlemmer velkommen til Dansk Robot Forenings 27. generalforsamling - foreningen blev nemlig etableret i 1982. Direktør Lasse Mogensen, RoboCluster, orienterede om innovationsnetværket og det kommende samarbejde med DIRA.

 • 00.03.09   Dira Nyt - RoboCluster: Et nationalt innovationsnetværk for robotteknologi
  Nu kommer der for alvor fart på det nationale samarbejde inden for robotteknologi. 2009 er nemlig året, hvor RoboCluster starter op som landsdækkende innovationsnetværk i et samarbejde mellem Danmarks førende robotteknologiske videnleverandører. I forhold til DIRA skal innovationsnetværket fungere som sekretariat og overtage mange af de opgaver, som indtil nu har været varetaget af frivillige.

 • 00.03.09   Dira Nyt - Generalforsamling og virksomhedsbesøg hos Haldor Topsøe 2009
  Formand Leif Dalum bød de 36 tilmeldte og fremmødte medlemmer velkommen til Dansk Robot Forenings 27. generalforsamling - foreningen blev nemlig etableret i 1982. Direktør Lasse Mogensen, RoboCluster, orienterede om innovationsnetværket og det kommende samarbejde med DIRA.

 • 00.03.09   Dira Nyt - Servicerobotterne rykker ind på hospitalerne
  Store fastmonterede robotter med arme, der løfter tunge elementer og løser ensidigt gentagende opgaver i industrien er efterhånden blevet et velkendt billede på, hvordan en robot ser ud. Men sådan bliver det sandsynligvis ikke ved med at være. En ny type robotter, der kan løse små præcisionsopgaver i semistrukturerede miljøer har igennem de sidste 10 år været under udvikling. Og nu er de her - servicerobotterne.

 • 27.02.09   Ingeniøren - RoboCluster bliver nationalt
  Fra primært at fungere som regionalt innovationsnetværk, vil det odensebaserede RoboCluster i 2009 udvide aktiviteteterne, så de nu kan kalde sig nationalt innovationsnetværk iden for robotter, automation og intelligente systemer.

 • 21.02.09   Fyens Stiftstidende - Den omvendte robot-verden
  Der var en gang, hvor ordet " robot" nærmest fik det til at gyse i os. Robotterne var sådan nogle mærkelige størrelser, som dybest set var vores fjender, fordi de stod klar til at overtage vores arbejde. Sådan er det ikke mere. Nu er robotten vores ven. I hvert fald inden for visse områder.

 • 17.02.09   videnskab.dk - Robotten giver en hjælpende hånd
  StarWars-fans tror formentlig, at en simpel robothånd er opfundet for længst. Men forskerne lægger stadig arm med teknologien, der dog endelig er ved at være på plads

 • 17.02.09   jern og maskinindustrinen - Græsslåning: Græshungrende robotter
  Fremover kan de kommunale gartnere få hjælp til det hårde og tidskrævende arbejde, det er at holde landets grøftekanter veltrimmede.

 • 17.02.09   idag.dk - Græshungrende robotter
  Fremover kan de kommunale gartnere få hjælp til det hårde og tidskrævende arbejde, det er at holde landets grøftekanter veltrimmede.

 • 13.02.09   Teknovation.dk - 611 udstillere klar til HI´09
  Når det den 1. til 4. september går løs med industrimessen HI ´09 i Messecenter Herning, vil blandt andet morgendagens robotteknologi være et omdrejningspunkt.

 • 11.02.09   TV2-nyhederne - Robot - din nye kollega?
  Svendborg Sygehus har fået en ny medarbejder, der uden brok altid tager det kedelige arbejde

 • 05.02.09   Horsens Folkeblad - Plænetraktor uden fører
  Fremover kan kommunale gartnere få robothjælp til det hårde og tidskrævende arbejde med at klippe grøftekanter. RoboCluster, som er et syddansk netværk inden for robotteknologi, præsenterede i går en nyskabelse hos Horsens Kommune på Endelavevej: En intelligent robot, der klipper græs, selv når det går op ad bakke.

 • 04.02.09   TV2 Syd - Robot slår græs
  En helt ny robot skal fremover være med til at slå græs i Horsens kommune.

 • 04.02.09   teknikogviden.dk - Danmarks første transportrobot til sundhedssektoren
  Svendborg Sygehus lancerede fredag den 30. januar 2009 Danmarks første transportrobot til sundhedssektoren. Robotten er del af et pilotprojekt, som skal flytte arbejdskraft til mere patientrelaterede opgaver, generere viden omkring praktisk implementering af robotter på nye og gamle sygehuse og indsamle viden om patienters og personales syn på robotter på sygehusene.

 • 03.02.09   teknikogviden.dk - Græshungrende robotter ude på et skråplan
  Fremover kan kommunale gartnere få en hjælper til med det hårde og tidskrævende arbejde at holde landets grøftekanter veltrimmede. Mød den intelligente robot, der klipper græs, selv når det går op ad bakke.

 • 02.02.09   presswire.dk - Græshungrende robotter ude på et skråplan
  Fremover kan kommunale gartnere få en hjælper til med det hårde og tidskrævende arbejde at holde landets grøftekanter veltrimmede. Mød den intelligente robot, der klipper græs, selv når det går op ad bakke.

 • 00.02.09   Teknisk Nyt - Lille robotarm - stor succes
  Hvis dansk industri skal benytte sig af robotteknologi kræver det, at der bliver udviklet systemer, som er både fleksible og overkommelige i pris. Dette har været baggrunden for udviklingsarbejdet i en dansk virksomhed, som i september 2008 lancerede en lille flytbar robotarm, som spås stort internationalt potentiale.

 • 28.01.09   teknovation.dk - Nationalt innovationsnetværk for robotteknologi
  2009 skal være året, hvor Robocluster får ekstra fart på, og starter op som nationalt innovationsnetværk. Det skal ske gennem en udvidet gruppe af nationale videnleverandører, som skal øge antallet af innovationsprojekter og udviklingsaktiviteter omkring robotter, automation og intelligente systemer, fremhæver Robocluster.

 • 23.01.09   computerworld.dk - Tre storbyer trækker dansk IT
  Silicon Valley er den måske mest kendte klynge i verden. Et sted, hvor der er en stor koncentration af virksomheder inden for et bestemt erhvervsområde. I tilfældet Silicon Valley er det it-virksomheder, og herhjemme har vi også it-klynger. Byerne København, Århus og Aalborg har alle en klar overrepræsentation af beskæftigede inden for softwareudvikling samt it-erhvervene generelt. Og klynger kan noget unikt."Det er en utrolig stærk motor for et erhvervsliv eller en region, hvis der er et eller flere lokomotiver blandet med en underskov af mindre virksomheder," siger professor Torben Bager fra SDU. Ud over de nævnte klynger har Danmark nogle mindre klynger, der ligger i periferien af it-området. Eksempelvis - satser Odense på robotter med RoboCluster.

 • 19.01.09   Landbrug Fyn - Åbent Landbrug holder årsmøde
  Det handler dybest set om imagepleje, når Åbent Landbrug mandag den 26. januar kl. 19-22 holder årsmøde hos Centrovice i Vissenbjerg. Der bliver også mulighed for at møde projektleder Keld Bertelsen fra robotnetværket RoboCluster, som vil fortælle om netværk og om robotter i landbruget.

 • 12.01.09   teknologisk.dk - Robotkøretøjerne invaderer robotlaboratoriet på Syddansk Universitet i Odense
  På robotlaboratoriet på Det Tekniske Fakultet ved Syddansk Universitet i Odense, som drives i samarbejde med RoboCluster og Teknologisk Institut arbejdes der intenst på at gøre kørende robotter til en del af fremtidens samfund. Nu styrkes indsatsen på området for mobile robotter gennem et større fokus på forskningen.

 • 00.01.09   Automatik - Automation i svinestalden er for alvor skudt i gang
  Nye svinestalde bygger på avancerede og kognitivt rettede teknologier.

 • 00.01.09   Automatik - Fremtidens produktionslinje på HI-industri 2009
  Viser hvordan fleksibilitet og kvalitetskontrol kan integreres i moderne produktion.

 • 07.01.09   LandbrugsAvisen.dk - Plukkerobot til æbler står klar
  En plukkerobot til æbler er færdigudviklet - aligevel går der tre til fem år, før den kan findes på markedet.


 • Artikler fra 2010...

  Artikler fra 2009...

  Artikler fra 2008...

  Artikler fra 2007...

  Artikler fra 2006...

  Artikler fra 2005...

  Artikler fra 2004...

  Artikler fra 2003...

  robocluster

  Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

  Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

  Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

  Bevillingsgivere

  Bevillingsgivere