• Danish
  • English

Seneste nyheder

AUTOMATICA 2008 i München

31-03-2008
RoboCluster SupplyNet arrangerer fælles tur til verdens største fagmesse for robotter og automatik, AUTOMATICA 2008. Messen giver indblik i de nyeste løsninger og muligheder inden for industrirobotter. Den er samtidig en unik chance for at se nogle af de nyeste tendenser inden for servicerobotter, når universiteter fra Tyskland, Østrig og Schweiz præsenterer deres forskningsprojekter og giver en status på, hvor langt de er nået med udviklingen.

Verdens største fagmesse for robotter og automatik, AUTOMATICA 2008, foregår 10. – 13. juni 2008 på Neue Messe i München. Mere end 30.000 kvadratmeter udstillingsareal og 900 virksomheder fra ind- og udland præsenterer nyheder og løsninger inden for automation, montage- og håndteringsteknik, robotteknologi, vision- og sensorteknologi og dertil hørende teknologier, såsom positioneringssystemer, driftsteknik, styringsteknik, sikkerhedsteknik, forsyningsteknik, software, og tjenesteydelser.

Det er tredje gang messen afholdes, og arrangørerne forventer i år mere end 30.000 besøgende i løbet af de fire messedage, hvilket gør AUTOMATICA til en internationalt førende messe. For første gang arrangerer medlemmerne i RoboCluster SupplyNet nu en fælles tur til messen.

- Messen er et godt sted at samle informationer om de nyeste løsninger og muligheder inden for industrirobotter på et europæisk plan. Samtidig får SupplyNet-medlemmerne mulighed for at dyrke netværket under hele turen og diskutere fremtidige samarbejdsprojekter. Det kan tit være svært at finde tid til i hverdagen, hvor man dagligt kæmper om at få de samme opgaver. Det er derfor vigtigt at vi skaber rammerne for at etablere nye relationer, som kan være til gave for medlemsvirksomhederne, og som giver dem noget brugbart med hjem i tasken, siger Bruno Hansen, der er projektleder for RoboCluster SupplyNet.

Medlemmerne får samtidig en unik chance for at se nogle af de nyeste tendenser inden for servicerobotter, når universiteter fra Tyskland, Østrig og Schweiz præsenterer deres forskningsprojekter og giver en status på, hvor langt de er med udviklingen.

- Bl.a. satser Tyskland 100 millioner kroner på udviklingen af servicerobotter i Care-O-Bot III projektet, der har fået et forbedret design og funktionalitet i forhold til Care-O-Bot I og II, fortæller Bruno Hansen.

Rammeprogram i topklasse

AUTOMATICA 2008 ledsages i år af et storslået rammeprogram. For tredje gang afholdes konferencen Robotik samtidig med AUTOMATICA, den 11. og 12. juni i International Congress Centre Munich (ICM). Omdrejningspunktet for Robotik er i år robotter i industrielproduktion, robotter i nye anvendelsesområder, komponenter, processer, systemer og kognitive robotter.

International Congress Centre Munich (ICM) danner ligeledes ramme om DAGM 2008, et arrangement om menneske-maskine-kommunikation, der behandler emner som maskinindlæring, statistisk dataanalyse, tale genkendelse og sprogforståelse, biomedicinsk dataanalyse og visualisering, biometris, mønstergenkendelse, billedanalyse og computervision.

Særudstillingen Innovation Platform Service Robotics foregår i samarbejde med Fraunhofer IPA med fokus på up-to-date teknologier og kommerciel anvendelse, mens særudstillingen Mechatronics Airport helliger sig emnet mekatronik, der bliver mere og mere vigtigt for automatiseringsbranchen. Endelig byder AUTOMATICA på podiediskussioner med brancheemner, som vil byde på meget interessante bidrag for alle besøgende.

Networking med internationalt perspektiv

AUTOMATICA holdes midt i det største europæiske marked for robotter og automation og bringer udbydere og kunder fra hele verden sammen efter deres behov. Messen henvender sig til aftagere og udviklere af robotteknologi og automation – fra multinationale koncerner til små og mellemstore virksomheder, såvel som iværksættere og unge opstartsvirksomheder. De besøgende kommer fra alle brancher der har automatisering som et centralt emne, om det er fra bilindustrien med tilhørende underleverandører, maskin- og anlægsbygning, metalforarbejdning, elektronik-, plast- og emballagevirksomheder eller medicinske, farmaceutiske og kosmetiske producenter.

For yderligere information

Bruno Hansen
RoboCluster
Tlf. 6550 4431
bruno.hansen@robocluster.dk

Læs mere om RoboCluster SupplyNet

Læs mere om AUTOMATICA 2008

Oprettet: 31.03.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere