• Danish
  • English

Seneste nyheder

Erfaringer fra RoboCluster inspirerer til ny samarbejdsaftale

12-04-2008
Rådet for Teknologi og Innovation under Videnskabsministeriet samt seks regionale vækstfora indgik den 4. december en ny samarbejdsaftale, som skal skabe øget innovation i hele Danmark. Aftalen bygger bl.a. på gode erfaringer fra RoboCluster.

En ny samarbejdsaftale mellem Rådet for Teknologi og Innovation og seks regionale vækstfora skal sikre, at der opnås fælles fodslag i statens og regionernes arbejde med innovation i både den offentlige og den private sektor, skriver Forsknings- og Innovationsstyrelsen i en pressemeddelelse den 4. december 2008. Samarbejdsaftalen bygger videre på en række gode erfaringer, som rådet og regionerne har om fælles finansiering af projekter fra bl.a. RoboCluster, hvor netværkets arbejde med robotteknologi på sygehuse og plejehjem fremhæves. Lasse Mogensen, direktør i RoboCluster, er godt tilfreds med, at RoboClusters erfaringer kan bruges til at skabe ny innovation.

-Det er bestemt positivt, at RoboCluster kan fungere som forbillede for andre innovationsprojekter. Det viser, at vi arbejder i den rigtige retning, og at vores arbejde også kan gøre en forskel på andre områder end robotteknologi, siger Lasse Mogensen.

Styrker innovationskraften i hele landet

- En bedre koordinering mellem statslige og regionale initiativer er godt og nødvendigt. Det vil give fordele for både virksomhederne og regionerne og styrke innovationskraften i hele landet, udtaler videnskabsminister Helge Sander i pressemeddelelsen.

Også Carl Holst, som er formand for Udvalget for Regional Udvikling, er glad for det forstærkede samarbejde.

-Vi synes, at det er oplagt at se statens og regionernes indsats i sammenhæng. På for eksempel sundhedsområdet har regionerne stærke kompetencer, og vi kan være med til at sikre, at vi får mest muligt ud af de offentlige midler, udtaler Carls Holst.

Se pressemeddelelsen og få mere info om samarbejdsaftalen HER

Oprettet: 04.12.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere