• Danish
  • English

Seneste nyheder

FIRST LEGO League: Stor succes på Odense Rådhus

11-11-2008
Jubelråbene fra de 200 deltagere i FIRST LEGO League på Odense Rådhus runger stadig i den store hal. Men der var også grund til begejstring, da LEGO-robotter i alle afskygninger lørdag den 8. november 2008 dystede om at hente flest point i kampen om at vinde LEGO-pokalen og en tur til den skandinaviske finale i Norge.

Trods gråvejr og dis over Odense var der højt humør og jubelråb på Odense Rådhus, da den fynske udgave af FIRST LEGO League løb af stablen lørdag den 8. november. Konkurrencen var arrangeret af RobotFestival 2008, Mikro Værkstedet og Pædagogisk MedieCenter samt sponsoreret af Fionia Bank, og 26 hold bestående af 200 børn i alderen 10-16 år kæmpede med stor entusiasme og iver for at få flest point inden for disciplinerne robotkørsel, teori, design, programmering og teamsamarbejde.

Rådmand Jane Jegind bød velkommen og åbnede dagen i Rådhushallen. Borde indrettet til dagens mange dyster samt forberedelse af de medbragte robotter var stillet op. Og kl. 9.30, efter generel info om dagen, kørte de første LEGO-robotter ud på den specielindrettede forhindringsbane – godt støttet af holdenes medbragte heppekor og den speed-snakkende konferencier Henrik Dahl, der bl.a. er kendt fra DR og TV3. Forhindringsbanen var bygget op om en række forhindringer / udfordringer, som holdene skulle løse. Hovedtemaet for dagens udfordringer var ”Climate Connection”; klimaproblematikken.

Fedt arrangement

Da klokken nærmede sig 14.30 var det blevet tid til at finde vinderen af robotkørslen. Finalen blev overværet af Odenses borgmester Jan Boye, der også stod for overrækkelsen af præmier i arrangementets 9 bedømte discipliner. Jan Boye udtrykte samtidig sin begejstring for arrangementet.

- Jeg synes, at det er et fedt arrangement. Det er sjovt at se så mange begejstrede unge mennesker. Og så sætter det samtidig liv i rådhuset, sagde Jan Boye.

Men borgmesteren ser også større perspektiver i lørdagens robotarrangement.

-Et sådan arrangement betyder meget for byen, da vi i Odense gerne vil være kendt for robotter. Så jeg ser da gerne, at det bliver en fast tilbagevendende begivenhed, fortsatte borgmesteren.

Viser at naturvidenskab kan være sjovt

Også Allan Sørensen fra Pædagogisk MedieCenter, som var medarrangør på arrangementet, var godt tilfreds med dagen, som han betegnede som en kanon oplevelse.

-Børnene finder ud af, at naturvidenskab kan være sjovt, og at det ikke kun foregår i et støvet lokale. Så jeg er utrolig begejstret, sagde Allan Sørensen.

Læs mere om dagen

Se film fra dagen på Odense Rådhus

Dansk version

Engelsk version

Yderligere information

Bjarke Nielsen
Koordinator, RoboCluster
Tlf. 6550 4492
bjarke.nielsen@robocluster.dk

Oprettet: 11.11.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere