• Danish
  • English

Seneste nyheder

Fra kuvøse til virkelighed

09-10-2008
Med 10 millioner i støtte til at opbygge salg og produktion, får den lille virksomhed Universal Robots mulighed for at flytte fra Robotlaboratoriet på Syddansk Universitet og ud i den kommercielle verden.

Der kan være langt fra den gode ide til det kommercielle produkt. For selv den mest fremragende ide skal tilpasses markedet, og det er ikke altid, at robotudviklere har lige så stor fornemmelse for forretning som for teknologiens muligheder.

Men nogle gange lykkes det. Og det er netop sagen for Universal Robots, der i dag har til huse på Robotlaboratoriet på Syddansk Universitet. Virksomheden har netop modtaget 7,85 millioner kroner fra Vækstfonden og 1,9 millioner kroner fra Syddansk Innovation. Penge, der skal bruges til at opbygge et salgsapparat og en serieproduktion af deres lille handy robotarm: EasyBot.

- For at små virksomheder kan tage springet fra forskningsverdenen og til at fungere på kommercielle vilkår, er det altafgørende at have adgang til begge verdner. Man skal kende vilkårene både for teknologiske udviklingsmuligheder og erhvervslivets behov, siger Niels Jul Jacobsen fra RoboCluster, der har fulgt Universal Robots udvikling.

Universal Robots deltager i dag i to af RoboClusters projekter; Movebots og Handyman. Gennem disse projekter har grundlæggerne og idémændene bag virksomheden kunnet trække på erfaringer fra både forskningsmiljø og kommercielle virksomheder. Erfaringer, som har ført til udviklingen af en prototype, der er egnet til industrielt brug.

- Flere og flere små spin-off virksomheder fra Syddansk Universitet tager springet. Det ikke bare en personlig fordel for de involverede parter, men fremmer også væksten lokalt og øger Danmarks andel i den globale industriproduktion. Det innovative miljø omkring Syddansk Universitet og i RoboCluster-netværket er i høj grad en medvirkende faktor til succeshistorier som EasyBot, siger Niels Jul Jacobsen.

Simpel og flytbar robotarm

EasyBot er en simpel robotarm, som er meget praktisk i brug, fordi den er transportabel, og kan flyttes rundt i produktionen alt efter, hvor man har brug for den. Den er nem at betjene, og det almindelige personale kan let programmere robotten via en berøringsfølsom skærm og ved at fysisk føre armen rundt og vise den, hvad den skal gøre.

Investorerne ser potentialet i EasyBot, fordi den er både fleksibel og overkommelig i pris. Universal Robots regner med, at når produktionsapparatet er klar, vil en samlet opstilling med EasyBot kunne erhverves for under 200.000 kroner, hvilket svarer til prisen for en almindelig stationær robot. På den måde retter produktet sig mod de mange mindre og mellemstore virksomheder, som kendetegner dansk industri.

Grundlæggerne bag Universal Robots

Bag udviklingen af EasyBot står datalog Esben Østergaard, ingeniør Kristian Kassov og lektor Kasper Støy, alle fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Uiversitet. De begyndte deres arbejde i 2005 med støtte fra Syddansk Innovation og kan altså i dag glæde sig over, at drømmen om at konstruere en betjeningsvenlig robot til industrien nu ser ud til at bære frugt.

Virksomheden har for nyligt fået ny direktør, Enrico Fogh Iversen, der personligt har skudt yderligere 250.000 kroner i virksomheden.

Læs mere om Universal Robots på www.universal-robots.com

Yderligere information

Niels Jul Jacobsen
Projektchef
Tlf. 6550 4366 / 6011 4366
njj@robocluster.dk

Oprettet: 10.09.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere