• Danish
  • English

Seneste nyheder

Fremtidens fleksible produktionslinje på HI-messen 2009

27-11-2008
RoboCluster SupplyNet står klar til at give besøgende og udstillere en unik og anderledes oplevelse af fremtidens robotteknologi inden for fleksibel produktion og kvalitetskontrol, når HI-messen 2009 løber af stablen den 1.-4. september 2009.

HI-messen, Skandinaviens største industrimesse med tæt ved 25.000 besøgende, slår igen i 2009 dørene op til fire dage med tæt ved 900 udstillere inden for alt lige fra automation, elektronik, innovation, logistik, underleverandører, træindustri og arbejdsmiljø. Messen byder yderligere på flere konferencer med fagligt indhold. Så rammerne for et par dage med input til fremtiden er klar.

Tænker utraditionelt

RoboCluster er i 2009 medarrangør af HI-messen, og har denne gang udvidet samarbejdet med Messecenter Herning i forbindelse med udvikling af et nyt messekoncept. Ud over en messestand fra RoboCluster SupplyNet, som skal vise de mange besøgende, hvad der konkret rører sig inden for moderne robotteknologi til fleksibel produktion, vil netværket også vise robotteknologien i direkte aktion.

-Hos RoboCluster SupplyNet forsøger vi på HI-messen 2009 at tænke utraditionelt. Det betyder, at vi ikke blot vil nøjes med en traditionel udstilling, men at vi i stedet viser robotteknologien i aktion ved to produktionslinier til løsning af konkrete opgaver. Vi er sikre på, at de besøgende vil synes, at det siger meget mere om de enkelte robotters konkrete formåen end fx en præsentationsvideo. Og så håber vi selvfølgelig på, at det kan være et forbillede for, hvordan man også kan tænke en messestand, siger Bruno Hansen, projektleder for RoboCluster SupplyNet.

Automatisk montage med kvalitetskontrol

RoboCluster SupplyNet, der anno 2008 består af 32 medlemmer, vil samle så mange af netværkets medlemmer og robotter som muligt til opstillinger af en automatisk montagelinie med kvalitetskontrol samt automatisk palletering.

-Vi arbejder lige nu på at samle vores medlemmer til opbygning af to produktionslinier. Tanken er bl.a. at vise, hvordan fleksibilitet og kvalitetskontrol naturligt kan integreres i en moderne produktionslinje til samling af en LEGO-figur efter den enkelte kundes specifikation. Linjen kommer til at udføre plukning af emner, montage, print af logo samt kvalitetskontrol. Og det alt sammen udført af robotter fra medlemmerne af RoboCluster SupplyNet, fortsætter Bruno Hansen.

-Messestanden fra RoboCluster SupplyNet vil også indeholde mere traditionelle elementer. Messens besøgende får derfor rig mulighed for at møde og tale med medlemmerne af RoboCluster SupplyNet samt få en personlig introduktion til de enkelte robotter.

Læs mere om HI-messen 2009 på www.hi09.dk

Yderligere information

Bruno Hansen
Projektleder for RoboCluster SupplyNet
Tlf. 6550 4431
bruno.hansen@robocluster.dk

Oprettet: 27.11.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere