• Danish
  • English

Seneste nyheder

Hybridgriber dækker automatiseringshullet hos virksomheder

11-04-2008
85 % af al produktion er endnu ikke automatiseret. Et forprojekt i højteknologiplatformen Handyman har undersøgt en HybridGriber, som ved hjælp af kategoriseringsværktøjer har vist sig at kunne dække et hul hos danske og europæiske virksomheder. Et nyt projekt ved Teknologisk Institut skal afprøve om grundidéen fungerer i praksis.

En griber, der er den første af sin art i verden! Så kort kan man beskrive HybridGriberen. Et forprojekt i Handyman-projektet under RoboCluster har undersøgt det basale i idéen for at få et erfaringsgrundlag. Med en ny ansøgning til Højteknologifonden vil Teknologisk Institut nu forsøge at sætte den i konkret anvendelse for at se om HybridGriberen fungerer i praksis. 

Det er Kurt Bo Genefke fra Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, der har udtænkt HandyGriberen.

Målet med projektet er at skabe en griber, der som den første af sin art i verden kan dække det automationshul, der findes i de danske og europæiske virksomheder.

EU-undersøgelser viser nemlig, at 85 % af al produktion i virksomhederne endnu ikke er blevet automatiseret. Grunden til dette kan blandt andet findes i det faktum, at eksisterende gribere på markedet enten er for simple eller omkostningstunge.

Hvis man ser på det i Ingeniøren meget omtalte kategoriseringsværktøj, der inddeler robotløsninger i niveauer fra et til fem, viser det sig, at der er et gab mellem kategorierne 2½ og 4½. Der findes altså ingen kommercielle gribere i det gab. Og netop derfor vil HybridGriberen med sin fleksibilitet, prisbillighed og robusthed kunne dække en del af hullet i mange virksomheder.

Ud over Teknologisk Institut er Syddansk Universitet samt virksomhederne Schunk, Eltronic, Gråsten Maskinservice og Kaj Verner Madsen parter i projektet.

Yderligere information

Kontakt Teknologisk Institut
Tlf. 7220 3985
Eller send en mail til Kurt Bo Genefke på kurt.bo.genefke@teknologisk.dk

Læs mere om Teknologisk Institut på www.teknologisk.dk

Oprettet: 04.11.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere