• Danish
  • English

Seneste nyheder

Klyngeinitiativ får økonomisk støtte

29-06-2008
36,6 millioner støttekroner fra Vækstforum i Region Syddanmark skal aktivere Odenses store vækstpotentiale inden for robotteknologi. RoboCluster er en af de aktører, der netop har mærket Vækstforums kontante støtte – blandt andet til udvikling af et nyt klyngeinitiativ.

Vækstforum for Region Syddanmark satser på de stærke kompetencer inden for velfærds-, sundheds- og robotteknologi, som findes i Odense-området, og bevilger 36,6 millioner kroner til vækstinitiativer.

RoboCluster deltager i fire af de fem projekter som har fået støtte. Det gælder RoboClusters klyngeinitiativ samt projekterne Sund vækst, og RobotFestival. Desuden giver Vækstforum støtte til det Regionale Teknologicenter for robotter, sensorer og intelligente systemer (RTC).

- Det er en fantastisk mulighed for syddansk erhvervsliv. Odense har et kæmpe vækstpotentiale inden for robotteknologi, dels fordi vi på Syddansk Universitet har de førende forskere inden for området, dels fordi vi i området har mange små og mellemstore produktionsvirksomheder, der har forstået at arbejde sammen, siger RoboClusters direktør Lasse Mogensen.

Erhvervsliv styrkes gennem klynger

Klyngeinitiativet er blevet til på grundlag af leverandørnetværket RoboCluster SupplyNet, hvor virksomheder og forskningsinstitutioner drager nytte af hinanden. Vækstforum støtter initiativet med 8 millioner kroner.

Pengene skal bruges til at igangsætte brugerdrevne innovationscirkler, inden for tre udvalgte strategiske sektorer; industriel produktion, fødevareindustri og sundhedssektoren, hvor robot- og automatiseringsteknologi anses for at være en forudsætning for øget regional vækst.

Innovationscirklerne skal sikre fremdriften ad en række sektorspecifikke aktiviteter. Det kan være aktiviteter som netværksmøder, workshops og field trips for virksomheder til slutbrugere, fx hospitaler og mejerier.

Langsigtede effekter

De langsigtede effekter af projektet kan opdeles i to hovedgrupper:

For det første forventes der en betydelig øget volumen i brugen af automatiseringsteknologi. Enten som vækst hos de eksisterende automatiseringsvirksomheder eller ved opstart at nye virksomheder.

For det andet forventes projektet at have positiv effekt i de sektorer, hvor det i dag er svært at skaffe arbejdskraft. Det gælder fx virksomheder, som har meget monotont arbejde, og det gælder den offentlige servicesektor, hvor der bliver færre hænder til at passe den voksende gruppe af patienter og ældre.

Projektets partnere

Udover RoboCluster tæller klyngeinitiativets partnere Syddansk Universitet, Odense Tekniske Skole, Teknologisk Institut og Erhvervsservice Odense.

Herudover deltager følgende virksomheder fra RoboCluster SupplyNet som netværksdeltagere; DanRob A/S, Dansk Styringsteknik A/S, Giben Scandinavia A/S, Kjærgaard A/S, KTL Turn-Key Contractors A/S, mh Martin Hansen A/S, Morsø Industri-Teknik, Scape Technologies A/S og TriVision A/S.

For yderligere information

Conni Dalager
Koordinator
conni.dalager@robocluster.dk
Tlf. 6550 4455 / 2058 5077

Læs pressemeddelelse fra Region Syddanmark (22. juni 2008)

Oprettet: 29.06.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere