• Danish
  • English

Seneste nyheder

Prisoverrækkelse

28-05-2008
Jesper Sønnichsen fik trænet koordineringsevnen godt og grundigt til Forskningens Døgn på Flakhaven i Odense. Han vandt både over en guitar-spillende robot og alle de menneskelige deltagere, som deltog i den musikalske dyst i computerspillet Guitar Hero. Indsatsen blev præmieret med overrækkelsen af en splinterny XBox360 Elite, doneret af Microsoft.

Det er RoboCluster og robotlaboratoriet på Det Tekniske Fakultet ved Syddansk Universitet, der har bygget den humanoide guitarspillende robot. Med sine to arme og en hånd kan den ikke bare spille det populære computerspil Guitar Hero, men også give sine modstandere kamp til stregen. Robotten var stillet op på Flakhaven til Forskningens Døgn 2008, hvor alle, der havde lyst kunne dyste imod den. Den spiller, der fik det højeste antal point vandt en XBox360, som Microsoft havde doneret til projektet.

Jesper Sønnichsen studerer HF på Odense Katedral Skole og mangler kun de afsluttende eksamener.

- Jeg bliver nok nødt til at lade XBoxen ligge, indtil jeg er færdig med eksamenerne. Efter jeg har fået min eksamen vil jeg arbejde et års tid inden jeg starter på at læse til pædagog, så der skal jeg nok få den brugt, fortæller Jesper med et smil på læben.


Jesper Sønnichsen battler med den guitarspillende robot Guitar Hero.

Jesper Sønnichsen (i midten) modtager sin præmie, en XBox360. Præmien overrækkes af Niels Jul Jacobsen, RoboCluster (til højre) og Anders Bøgild, Syddansk Universitet (til venstre), fra robotlaboratoriet på Det Tekniske Fakultet.

Oprettet: 28.05.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere