• Danish
  • English

Seneste nyheder

RoboCluster deltager i nyt europæisk netværk

11-06-2008
Den 29. – 30. oktober tog RoboCluster og Teknologisk Institut til Pisa, for at deltage i et konsensusmøde i det europæiske netværk CARE. Målet er at få formulere en samlet strategi for forskning og udvikling, som skal fastholde Europas førende position inden for industrirobotter samt styrke udviklingen af robotter inden for service, sikkerhed og husholdning.

Under Norditaliens sidste efterårssolstråler, mødtes de førende robotvirksomheder, forskningscentre og robotnetværk fra hele Europa for nyligt, for at udarbejde en strategi for Europas aktiviteter inden for udvikling af ny robotteknologi. Det EU finansierede konsortium CARE (Coordination Action for Robotics in Europe) stod bag arrangementet, hvor både RoboCluster og Teknologisk Institut var repræsenteret.

Dermed udvider RoboCluster sit engagement i arbejdet med at identificere de kernekompetencer og potentiale, som europæiske virksomheder og forskningsinstitutioner sidder inde med.

Samtidig betød mødet en udvidelse af det internationale netværk, som er vigtigt, når førende teknologitunge virksomheder og forskningsinstitutioner skal finde sammen om fremtidige innovative projekter.

- Vi har fået styrket vores forhold til andre netværksorganisationer i EU, og det er værdifuldt for at kunne have indflydelse på udviklingen i Europa. Dansk forskning er i topklasse, fordi vi netop forstår at kombinere forskning med praksis ude i virksomhederne, men for at kunne videreudvikle vores teknologi i stor skala, kræver det et tæt internationalt netværk -, fortæller Niels Jul Jacobsen, projektleder i RoboCluster, der deltog i mødet.

Styrke Europas position inden for robotteknologi.

Målsætningen med CARE er at styrke innovation og produktion af nye robotteknologier, så Europa kan bibeholde sin stærke position inden for industrirobotter. Samtidig rettes der fokus på at udforske, udvikle og modne teknologierne til andre sektorer, som menes at blive indbringende både nu, i nær fremtid og på længere sigt.

Konsensusmødet tog afsæt i at definere et strategisk forskningsprogram, en såkaldt SRA (Strategic Research Agenda), som skal være en form for handlingsplan for fremtidig sikring af innovation i specifikke sektorer.

For at styrke netværkssamarbejdet, arbejder RoboCluster aktivt på, at blive det danske contact point og dermed repræsentant for Danmark i CARE netværket.

CARE er et netop konstitueret konsortium under EUROP (European Robotics Technology Platform) og finansieres af EU. Netværket samler forskningscentre og private virksomheder i Europa med det formål at fremme og styrke udviklingen af europæisk robotteknologi.

Det bliver CAREs opgave at identificere potentielle forskningsområder og formulere en SRA for udviklingen af robotteknologi i Europa. Der foreligger allerede en foreløbig SRA udarbejdet af EUROP i 2006, men den skal revideres og føres up-to-date. Det forventes at en ny SRA er formuleret i 2009.

Styregruppen bag CARE, har udvalgt fem domæner, hvor robotteknologi vil have fremtidig potentiale. Det drejer sig om robotter til (1) industrien, (2) professionel service, (3) service i hjemmet, (4) sikkerhedsrobotter og (5) rumforskning.

Læs mere om EUROP

Læs mere om CARE

Yderligere information

Niels Jul Jacobsen
Projektchef i RoboCluster
Tlf. 6550 4366 / 6011 4366
njj@robocluster.dk

Oprettet: 07.11.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere