• Danish
  • English

Seneste nyheder

RobotFestival 2008 er skudt i gang

09-01-2008
Robotfestival 2008 startede i august med en succesfuld Robot Sommercamp for unge mellem 12 og 16 år. 20 entusiastiske elever deltog i den omfattende Sommercamp, hvor de skulle lære at bygge robotter ud af det avancerede LEGO Mindstorms NXT. I løbet af fire dage fik børnene undervisning af en ekspert-LEGObygger og en robotprogrammør fra Det Tekniske Fakultet, Syddansk Universitet, samt af robotdesigner Keld Berthelsen fra Designskolen Kolding.

Børnene byggede fire selvstyrende robotter, som konkurrerede mod hinanden på en indviklet forhindringsbane. Sommercampen sluttede med en stor konkurrence i Rosengårdscenteret i Odense, hvor deltagerne bag den vindende robot fik en iPod hver. Der var også en flot gave til den deltager, som gjorde mest for sammenholdet på Sommercampen. Hun hedder Katrine og har tilmed skrevet en dagbog fra Sommercampen.

Nørd er ikke negativt

Sommercampen havde både en social og en faglig målsætning. Der blev lagt vægt på, at deltagerne lærte at samarbejde, aldrig at give op, selv om det til tider kunne blive svært, samt at bruge deres fantasi vildt og frit. Sommercampen var samtidig det perfekte sted at møde nye venner med de samme interesser én selv. Og det var rart for de robotinteresserede børn og unge at få spejlet deres fascination af robotter i andre jævnaldrende uden at blive udråbt som nørder.

Robotter fra start til slut

Sommercampen besøgte Robotlaboratoriet på Teknisk Fakultet. Det blev en begivenhed, som satte sig spor i hukommelsen hos både deltagerne og rundviser Anders Bøgild. Mens de unge deltagere underholdt sig med at diskutere og stille spørgsmål til de forskellige robottyper de så, blev Anders Bøgild ganske overvældet af den oprigtige interesse.

- I sammenligning med de mange andre rundvisninger vi har haft for børn og unge, var dette en af de absolut bedste. De stillede gode spørgsmål og satte sig ind i robotbyggerens arbejde, fortæller Anders Bøgild.

Både det indgående arbejde med LEGO Mindstorms NXT og besøget på robotlaboratoriet gav deltagerne et unikt indblik i robotternes verden og måske en ide om, hvad de skal være, når de bliver voksne. Blandt andet Frederik på 13 år fandt inspiration i at arbejde så tæt med robotteknologi.

- Jeg synes, at jeg har lært en masse om robotter, og jeg kunne godt tænke mig at arbejde med nanoteknologi eller måske blive ingeniør, fortæller Frederik om sine fremtidsplaner.

Pladserne revet væk

Der har været overvældende interesse for Sommercamp’en. De 20 pladser blev revet væk.

- Det siger noget om, at der rent faktisk bor mange potentielle små forskerspirer i regionen. Vi skal vise dem de spændende muligheder ved leg med teknologi, og kan på den måde øge interessen for videregående it- og teknikuddannelser, siger Louise Skovborg Just, projektleder for RobotFestival 2008.

Sommercamp 2008 var en kæmpe succes med langt flere tilmeldinger, end der var plads til. Der arbejdes derfor på at gentage succesen igen næste år til RobotFestival 2009.

Om RobotFestival 2008

Aktiviteterne i RobotFestival 2008 er spredt ud over efteråret og byder foruden Sommercampen på robotudstilling, robotdebat og robotfilm. Med en vifte af arrangementer udgør RobotFestival 2008 således et tilløb til 2009-festivalen, som bliver den største og flotteste robotfestival i Danmark.

Læs mere om RobotFestival på www.robotfestival.dk

Yderligere information

Louise Skovborg Just
Projektleder
Tlf. 6011 2741 / 6550 2741
just@robocluster.dkOprettet: 29.08.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere