• Danish
  • English

Seneste nyheder

RobotFestivalen præsenterer svævende robotkunst

11-05-2008
Hvad får du, hvis du krydser en ballon med moderne robotteknologi? Kunst ifølge den amerikanske kunstner Jed Berk. Men kunst på en ny og anderledes måde. RobotFestival 2008 præsenterer Jed Berks fascinerende Blubber Bots, der gør op med det klassiske skulpturbegreb. Det er på Brandts i Odense i perioden 13. til 30. november 2008.

Blubber Bots er intelligente heliumballoner, skabt af den amerikanske kunstner Jed Berk. Ballonerne er udstyret med robotteknologi, som får dem til at søge lys og telefonsignaler. Nu udstilles 35 Blubber Bots på Brandts i Odense. I perioden 13. – 30. november vil de svæve rundt og interagerer med hinanden og med publikum i kunsthallen.

Blubber Bots er meget sociale, og de søger både hinandens og publikums selskab. Udstyret med to små motorer kan ballonerne bevæger sig fremad. De er dog lidt klodsede og støder ofte ind i ting. Heldigvis er de venlige og ikke til fare for deres omgivelser. En lille sensor får dem hurtigt til at bakke og finde en ny retning, når de rammer ind noget.

Publikum kan også interagere og kommunikere med en Blubber Bot ved at ringe op på deres mobiltelefon og bevæge telefonen i nærheden af den. Som respons vil den finde sammen med andre Blubber Bots og danse eller synge en lille robot-serenade. Deres unikke stemmer skabes af lyden fra motoren, som udsendes gennem en lille højtaler.


Foto: Jed Berk

Do it yourself

Blubber Bots er ikke kun værker du kan møde på en kunstudstilling. Du kan også gå ind på kunstnerens hjemmeside og købe din egen Blubber Bot, der leveres som samlesæt. På den måde er Blubber Bot et meget åbent værk, der giver alle mulighed for at eksperimentere med kunst og teknologi.

Kunstnerens vision

Det er Jed Berks vision at skabe kunst, der undersøger individers sameksistens og tilpasningsevne i ukendte miljøer. Han er inspireret af de flygtige øjeblikke i naturen, hvor evolution opstår. I hans serier skaber han teknologiske minisamfund af biologisk inspirerede skulpturer, som lever i netværksbaserede systemer. Hans installationer er ofte baseret på, at publikum involveres aktivt.

Om Jed Berk

Jed Berk er født i New York i 1973 og bor nu i Los Angeles. Han har en bachelor i kunst fra Rhode Island School of Design, Rhode Island; og en master fra Art Center College of Design, Californien.

Jed Berk har bl.a. udstillet på: Orange County Museum of Art, Californien; Museum of Modern Art, Salzburg, Østrig; Espaço Cultural Oi Futuro, Rio de Janeiro, Brasilien; Art Center Nabi, Seoul, Korea; og Beall Center for Art + Technology, Caifornien.

Læs mere om Jed Berk på www.degree119.com

En del af RobotFestival

Det er RobotFestival, der har inviteret Jed Berk til Brandts. Festivalen arrangeres i samarbejde med Syddansk Universitet, Odense Tekniske Skole, Eventhouse Odense og RoboCluster. Med denne udstilling sætter RobotFestival særlig fokus på samspillet mellem kunst og robotteknologi.

For yderligere information

Louise Skovborg Just
Leder af RobotFestival under RoboCluster
Tlf. 6550 2741 / 6011 2741
just@robocluster.dk

Læs mere om RobotFestival på www.robotfestival.dk

Oprettet: 05.11.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere