• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotspirer i RoboLab

12-10-2008
Robotlaboratoriet på Det Tekniske Fakultet ved Syddansk Universitet var fra den 1.-5. december ikke kun for robotforskere og –studerende. Huy, Jonatan og Matias snusede til livet som robotingeniører, da de var i erhvervspraktik i RoboCluster og robotlaboratoriet. ”En gevinst for udbredelsen af budskabet om robotteknologisk forskning i Odense”, forklarer Bruno Hansen, projektleder i RoboCluster.

Selvom undervisningen på den grønne tavle for en tid var sat på stand-by, så betød det ikke, at de tre drenge ikke fik masser af opgaver at prøve kræfter med. Praktikopgaverne, der var opdelt i en palleteringsopgave med en robotarm fra Universal Robots og sugekop fra FESTO, en programmeringsopgave af et Microcontroller kit designet af Ib Refer, lektor ved Det Tekniske Fakultet, samt udfærdigelse af en arbejdsrapport, bød de tre praktikanter på masser af udfordringer og ny læring og viden. Programmeringsopgaven blev forestået af Ib Refer, som hev to dage ud af kalenderen for at give de tre praktikanter en grundig introduktion til programmering af microcontrolleren (en lille microprocessor til styringsopgaver) ved hjælp af assembler programmering.

- Besøget hos RoboCluster har været yderst lærerigt. Vi har igennem ugen fået en fornemmelse af en robotingeniørs arbejde, og hvor meget det kræver. Både fra vores eget arbejde, men også ved at iagttage de andre robotingeniører, skriver Huy, Jonatan og Matias i deres praktikrapport fra forløbet.

Gevinst for RoboCluster og robotlaboratoriet

Bruno Hansen fra RoboCluster og Anders Bøgild fra robotlaboratoriet der var praktikansvarlige for Huy, Jonatan og Matias, er også godt tilfreds med praktikforløbet. Bruno Hansen ser det som en gevinst med stort udbytte for budskabet om robotteknologisk forskning og uddannelse i Odense – herunder for både RoboCluster og robotlaboratoriet.

- Et praktikforløb, som det Huy, Jonatan og Matias har været igennem, er ikke kun til fordel for de tre drenge. Når de går hjem og fortæller til deres familie og klassekammerater, at de har været i praktik i RoboCluster og robotlaboratoriet, så er de med til at udbrede budskabet om det store arbejde inden for forskning og uddannelse i robotteknologi, som foregår i Odense. Så et vellykket praktikforløb betyder ligeså meget for synliggørelsen af RoboCluster og robotlaboratoriet, som det gør for praktikanternes forståelse af arbejdet med robotter, forklarer Bruno Hansen, der håber, at lignende praktikforløb kan være med til at få flere unge til at vælge at studere robotteknologi i Odense.

Blod på tanden

De tre drenge kan dog ikke helt lægge robotterne fra sig, når de efter praktikperioden vender tilbage til Rosengårdsskolen, skolebøgerne og deres klassekammerater. De har aftalt med Anders Bøgild, at de sammen i foråret 2009 mødes hver onsdag for arbejde med nye og lige så spændende robotprojekter. Forhåbningerne er i fællesskab at kreere robotter, som drengene kan bruge ved forskellige robotkonkurrencer.

Se Huys, Jonatans og Matias´ praktikrapportYderligere information

Bruno Hansen
Projektleder i RoboCluster
T: 6550 4431
bruno.hansen@robocluster.dk

Oprettet: 10.12.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere