• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotter lyser op i Kulturnatten

10-08-2008
Robotter indtager Videnskabsministeriets reception, når RoboCluster under årets Kulturnat, den 10. oktober, udstiller tre bud på nutidens robotløsninger. Se kommunikativ robotkunst, programmer en lille fleksibel industrirobot og oplev teknologierne bag den automatiske blodprøvetagningsrobot.

- Alle tre robotløsninger er kendetegnende for fremtidens robotudvikling. Ny sensorteknologi gør robotterne mere og mere intelligente, og vi kan efterhånden sætte robotter til at udføre mange forskelligartede opgaver, der kan spare mennesker for rutinearbejde og ensidigt nedslidende arbejde. I det hele taget kommer robotterne til at løse nogle samfundsmæssige problemstillinger, som fx manglen på arbejdskraft i industri- og sundhedssektoren samt bedre arbejdsmiljø, fortæller Lasse Mogensen, direktør i RoboCluster.

På udstillingen den 10. oktober 2008, i Videnskabsministeriets reception, Bredgade 40 i København i tidsrummet kl. 18-22, præsenterer RoboCluster følgende robotter:

Blubber Bots – en anderledes kunstoplevelse

Få en forsmag på den amerikanske kunstner Jed Berks robotkunst, der som del af den odenseanske RobotFestival 2008 udstiller sin fascinerende og smukke Blubber Bots på Brandts Klædefabrik i Odense i november. Blubber Bots er intelligente, svævende heliumballoner, som ligner luftskibe. De har indbygget robotteknologi og kan navigere og bevæge sig efter lys og telefonsignaler. Det gør ballonerne i stand til at kommunikere med hinanden og med publikum.

Jed Berks kunstneriske eksperimenter er ikke blot en oplevelse i sig selv, men også et eksempel på, hvordan robotteknologien bliver mere kommunikativ og i højere og højere grad tillader interaktion mellem menneske og maskine.

Læs mere om RobotFestival på www.robotfestival.dk

EasyBot – robot, der aber efter

Denne lille handy robotarm er primært tænkt til industrien, hvor den let kan flyttes rundt på fabrikken og sættes til alle de kedelige opgaver, som at fylde papkasser med dimser og sætte dippedutter på samlebåndet. Når den skal have en ny opgave, ”viser” man robotten, hvad den skal gøre ved at føre armen rundt. Derefter efterligner robotten selv bevægelsen. Robotten er særlig attraktiv for mindre virksomheder, der kan nøjes med at investere i en enkelt robot, som kan udføre forskellige opgaver i produktionen. Til forskel fra tidligere, hvor det har været nødvendigt at købe flere robotter, hvis der skulle løses flere specifikke opgaver.

Fleksible robotsystemer er vejen frem i produktionsvirksomheder, hvis det ensidige arbejde, som i dag udføres af dyr og sparsom manuel arbejdskraft, skal være konkurrencedygtig i forhold til fx asiatiske leverandører.

Læs mere om EasyBot


Foto: EasyBot fra Universal Robots

Roblood - blodtørstig sundhedsrobot

På Syddansk Universitet arbejdes der på at udvikle en robot, som automatisk kan tage blodprøver. Robotten vil kunne løse opgaven mere præcist end mennesker, hvilket især er en fordel hos børn og ældre, hvor blodårerne er små og svære at stikke i. Den vil også kunne aflaste laborantpersonalet på landets hospitaler og frigive deres tid til andre opgaver. Men hvordan ser en blodtørstig robot egentlig ud? Og måske er den slet ikke så farlig. Få svaret på RoboClusters udstilling.

Robotter inden for sundhedssektoren vinder stærkt frem i de kommende år og bliver af mange anset for en forudsætning for, at der forsat vil være mulighed for at yde den omsorg til patienterne, som kun sundhedspersonale med tid og overskud er i stand til at give. Med andre ord, robotterne skal ikke erstatte menneskelige ressourcer, men aflaste dém, der i dag må løbe alt for hurtigt.

Læs mere om Roblood

Læs mere om Kulturnatten i Videnskabsministeriet på www.fi.dk

Oprettet: 08.10.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere