• Danish
  • English

Seneste nyheder

Teenagere bygger robotter i deres sommerferie

27-06-2008
RobotFestival 2008 lægger i år ud med en sommerlejr, hvor unge i alderen 12-16 år bygger deres egne avancerede robotter, som kan adlyde ordrer og klare forhindringer på en testbane. Sommerlejren afsluttes med en stor show-konkurrence i Rosengårdscenteret på Store Torv i Odense, torsdag den 7. august kl. 15-16, hvor det vil være muligt at se deltagernes flotte robotter i aktion, når de skal gennemgå en svær forhindringsbane.

Showkonkurrencen er afslutningen på en fire dages robotsommercamp, hvor de unge har fået et unikt indblik i robotternes forunderlige verden og måske en idé om, hvilket karrierespor de vil dreje ind på.

- Der har fra start være stor interesse omkring sommercampen, og vi fik hurtigt meldt helt udsolgt, med flere på venteliste, fortæller Louise Skovborg Just, der er projektleder på RobotFestival.

- Deltagerne er bredt repræsenteret fra hele landet og det er dejligt at se den overvældende interesse, der er for de legende lærende robotter, siger Louise Just, som ser frem til at byde deltagerne velkommen til nogle sjove og inspirerende dage i starten af august.

Sommercampen starter med et besøg på universitets Robotlaboratorium, hvor prototyper fra diverse forskningsprojekter giver et indblik i robotudviklernes daglige arbejde. Herefter vendes næsen mod Odense Tekniske Skole, som danner ramme om sommercampens faglige del.

Sammen med studerende fra Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet skal deltagerne lære, hvordan man bygger en robot. Det foregår med det avancerede LEGO Mindstorms NXT. Dernæst viser en underviser fra Designskolen Kolding, hvordan man får robotterne til at se rigtig godt ud, mens en repræsentant for Mærsk Instituttet på Syddansk Universitet viser, hvordan man styrer en robot ved hjælp af sensorer. Arbejdet krydres med sjove pauser med spil og sportsaktiviteter.

Showkonkurrence i Rosengårdcenteret

Campens 20 deltagere overnatter tre nætter på Danhostel i Odense inden finaledagen torsdag den 7. august, hvor der inviteres til show-konkurrence på Store Torv i Rosengårdcenteret.

Her får venner, familie og andre interesserede mulighed for at se deltagerens robotter og overvære en spændende dyst på en udfordrende forhindringsbane. Show-konkurrencen er samtidig staten på en robotudstilling med sjove og anderledes robotter, der ligeledes kan ses på Store Torv i Rosengårdscenteret fra torsdag den 7. august frem til lørdag den 8. august 2008.

Robot Sommercamp er del af RobotFestival 2008, og er den første af en række festivalevents, som i år er spredt ud over efteråret. Sommercampen arrangeres af RoboCluster og sponsoreres af Syddansk Universitet, Odense Tekniske Skole, Eventhouse Odense og Mikro Værkstedet.

For yderligere information

For yderligere information kontakt Louise Skovborg Just, projektleder på RoboFestival, tlf. 6550 2741, just@robocluster.dk

Læs mere om RobotFestival på www.robotfestival.dk

Oprettet: 26.06.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere