• Danish
  • English

Seneste nyheder

Teknologikonkurrence for børn og unge

11-05-2008
Så er det igen tid til Fyns største teknologiturnering. 200 børn og unge i alderen 10-16 år dyster, lørdag den 8. november 2008, om at vinde den fynske del af den verdensomspændende konkurrence FIRST LEGO League. Det er RobotFestival 2008, Mikro Værkstedet og Pædagogisk MedieCenter, der arrangerer, så der er lagt op til en dag fyldt med energi, sjov og spændende udfordringer - kort sagt hjernegymnastik for de små grå.

Det er tredje år i træk at konkurrencen afholdes i Odense. I år lægger Rådhushallen på Odense Rådhus, Flakhaven, 5000 Odense C lokaler til. Interesserede er velkomne til at komme og overvære dagen (Fri entré).

Program

• Arrangementet skydes i gang af rådmand Jane Jegind kl. 9.00.
• Den første turneringsrunde starter kl. 9.30 – hvor alle hold deltager.
• Herefter følger kvartfinaler og semifinaler og endelig en finale ca. kl. 14.30.
• Dagen afsluttes med præmieoverrækkelse af borgmester Jan Boye, ca. kl. 15.30.

Årets konferencier er ligesom de to foregående år den kendte studievært Henrik Dahl fra bl.a. DR og TV3, som på vanlig humoristisk vis vil kommentere og styre slagets gang.

En teknologisk konkurrence

FIRST LEGO League er en naturvidenskabelig konkurrence, hvor børn og unge i alderen 10-16 år ved hjælp af LEGO Mindstorms bygger robotter, som skal kunne udføre opgaver og klare forhindringer på en konkurrencebane.

26 hold er i år tilmeldt den odenseanske turnering. De godt 200 deltagere har i 8 uger arbejdet med årets challenge/udfordring, som er ”Climate Connection”; klimaproblematikken. Konkurrencen består af to dele. En robotkonkurrence, hvor deltagerne har bygget en robot af LEGO Mindstorms, som skal kunne løse nogle klimaudfordringer på en forhindringsbane, og en teoretisk opgave, hvor de har arbejdet med løsninger på en klimaproblematik fra deres lokalområde. Den teoretiske opgave bliver også præsenteret for dommerpanelet ved turneringen den 8. november, og bedømmelsen vil indgå i den samlede votering, hvor der gives point for disciplinerne: robotkørsel, teori, design, programmering og ikke mindst teamsamarbejde.

Konkurrencens deltagere

De deltagende hold er overvejende skolehold fra Fyn, der har brugt konkurrencen som led i deres undervisning. Ud over Odense holdes der lignende konkurrencer i Gentofte, Ballerup, Århus, Herning og Nordborg. Turneringen i Odense er en åben turnering, hvorfor der også deltager hold fra fx Sjælland.

Vinderne af konkurrencen får en rejsecheck på 5.000 kr. og går direkte videre til den skandinaviske finale i Kongsberg, Norge, som finder sted lørdag den 29. november 2008. Konkurrencen er sponsoreret af Fionia Bank.

Konkurrencens målsætning er at sætte fokus på de naturvidenskabelige discipliner på en ny og sjov måde, og herved gøre naturfagene/-disciplinerne mere spændende for skoleelever samt skabe større interesse og opmærksomhed omkring ny teknologi. Samtidig ligger konkurrencen i naturlig forlængelse af Odenses Kommunes satsning omkring indførelse af LEGO education centre som alle skoler i kommunen er blevet udstyret med som led i undervisningen.

Konkurrencens arrangører

Den fynske konkurrence sponsoreres af Fionia Bank og arrangeres af RobotFestival 2008 (RoboCluster, Syddansk Universitet, Odense Tekniske Skole og Eventhouse Odense) i samarbejde med Mikro Værkstedet , og Pædagogisk MedieCenter.

Det er tredje år at RoboCluster/RoboFestival er med til at arrangere konkurrencen. Målet er at sætte større fokus på naturvidenskaben og ny teknologi blandt børn og unge og spore flere ind på ingeniørvejen.

Som noget nyt har RobotFestival i år, som forlængelse af Robot Sommercamp, som blev afholdt i august, samlet et hold af deltagere fra sommercampen, som har forberedt sig i Badstuens lokaler i Odense. Hver mandag aften i de sidste 8 uger har holdet arbejdet intenst på forberedelsen til konkurrencen.

Yderligere information

Bjarke Nielsen
Koordinator, RoboCluster
Tlf. 6550 4492/2119 4797
bjarke.nielsen@robocluster.dk

Alan Sørensen
Pædagogisk Medie Center
Tolderlundsvej 2, 3. sal
5000 Odense C
Tf.: 6375 7678
aps@odense.dk

Louise Skovborg Just
Leder af RobotFestival under RoboCluster
Tlf. 6550 2741 / 6011 2741
just@robocluster.dk

Se mere på www.robotfestival.dk

Oprettet: 05.11.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere