• Danish
  • English

Seneste nyheder

Vækstforum sætter turbo på robotter

10-01-2008
RoboCluster har fået bevilliget godt 8 millioner kroner til at styrke samarbejdet mellem forskning og erhvervsliv. Målet er at gøre Syddanmark til globalt centrum for udvikling af robotteknologi gennem et styrket klyngesamarbejde, hvor teknologitunge virksomheder og forskere bruger hinanden aktivt - til konkret brugerdreven udvikling og retningsbestemt forskning.

Danske robotter er blandt verdens mest avancerede. Det er en position som skal udnyttes for at øge den nationale konkurrenceevne og i Odense er man i fuld gang. Kompetencenetværket RoboCluster modtager nu 8 millioner kr. af Vækstforum i Region Syddanmark, til at styrke klyngesamarbejdet, hvor teknologitunge virksomheder og forskere bruger hinanden aktivt til konkret udvikling og retningsbestemt forskning.

Robotteknologiens Silicon Valley

Ambitionerne er store. RoboClusters målsætning er at gøre region Syddanmark til robotteknologiens svar på Silicon Valley. Det vil både åbne op for eksport af teknologi samt tiltrække højt specialiseret arbejdskraft.

- Dansk robotteknologi har i forvejen et enestående vækstpotentiale, fordi dansk forskning og industri forstår at bruge teknologien kreativt. Ved at samle ekspertisen, vil det naturligvis være en fordel for dansk industriproduktion i sig selv, men sandelig også i kampen om de globale markeder. Eksport af teknologi inden for robotter kan blive en blomstrende forretning, hvis vi forstår at udnytte den unikke position, vi står med i øjeblikket, siger Lasse Mogensen, direktør i RoboCluster.

Klyngeinitiativ fremmer innovation

Konkret skal de bevilligede midler bruges til at igangsætte brugerdrevne innovationscirkler med fokus på tre væsentlige områder; industriel produktion, fødevareindustri og sundhedssektoren. Her anses robot- og automatiseringsteknologi for at være en vigtig ingrediens for øget udvikling og vækst.

Innovationscirklerne sikrer fremdriften ad en række specifikke aktiviteter inden for hver af de tre sektorer. Det arbejdes i workshops, netværksmøder, inspirationsrejser og besøg, hvor netværkets virksomheder møder slutbrugere, fx hospitaler, plejehjem og mejerier.

For yderligere information

Hør mere om RoboCluster og klyngeinitiativet hos:

Conni Dalager
Koordinator for klyngeinitiativet
Tlf. 6550 4455 / 2058 5077
conni.dalager@robocluster.dk

Oprettet: 01.10.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere