• Danish
  • English

Seneste nyheder

Cyberdyne til Odense

07-08-2009
Cyberdyne - en af verdens førende virksomheder inden for exoskeletter - overvejer at etbalere sig i Odense. En stor gevinst for forskningsmiljøet og sundhedssektoren i regionen, mener Niels Jul Jacobsen fra RoboCluster.

Timingen kunne ikke være bedre. Borgmester Jan Boye har netop offentliggjort, at Cyperdyne overvejer aktiviteter i Odense. Samtidig melder den japanske robotudvikler ud, at de overvejer at deltage i RoboDays robotfestival. Og det er noget, der glæder Jørgen Jakob Friis, sekretariatsleder i RoboDays.

- Vi har arbejdet målrettet for at få forbindelser til internationalt anerkendte japanske robotvirksomheder. Derfor er vi også stolte af, at det er lykkes at få gjort Cyberdyne interesserede. Jeg tror, de har udvist interesse, fordi de kan se, at Region Syddanmark er et kraftcenter, hvad angår robotteknologi. Og for os er det vigtigt at få et samarbejde med japanerne, da de har en helt unik tilgang til robotter. De giver dem sjæl og identitet, mens vi i Europa betragter robotterne som et værktøj, siger Jørgen Jakob Friis.

En mere effektiv sundhedssektor

Borgmester Jan Boye skal til efteråret forhandle videre med Cyberdyne om, hvordan Odense og virksomheden kan samarbejde og styrke byens velfærdsteknologiske satsning. Niels Jul Jacobsen, leder af Robotlaboratoriet på Syddansk Universitet, ser perspektiver i Cyberdyne-samarbejdet.

- Det vil selvfølgelig styrke Odense som robotby, og det kan betyde et stort ryk fremad med hensyn til at få udviklet noget robotteknologi, der kan bruges effektivt i sundhedssektoren. Det vil især være interessant, hvis Cyberdyne, Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet kan samarbejde målrettet om forskningsaktiviteter inden for det velfærdsteknologiske område, påpeger han.

Robotdragt til genoptræning

Odenses borgmester Jan Boye var for nylig i Japan for at markere 20-års-jubilæet med venskabsbyen Funabashi. I samme anledning besøgte han Cyberdyne og stifteren professor Sankai, der sidste år introducerede Robot Suit HAL (Hybrid Assistive Limb), som er et exoskelet. En slags robotdragt blandt andet til genoptræning af fysisk handikappede mennesker og til brug for pleje- og sygepersonale ved tunge løft. Dragten har en indbygget computer, som reagerer på de hjernesignaler, der sendes ud til arme og ben. Computeren bearbejder signalerne og aktiverer motorer i dragten, som så får arme og ben til at bevæge sig.

RoboDays robotfestival finder sted den 10.-12. september i Odense. Læs mere om RoboDays robotfestival på www.robodays.dk

Yderligere information

Jørgen Jakob Friis
Sekretariatleder i RoboDays under RoboCluster
T +45 2058 5091
jjfriis@robocluster.dk


Oprettet: 08.07.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere