• Danish
  • English

Seneste nyheder

Flere ingeniørstuderende vil udvikle robotter

22-08-2009
Robotingeniøruddannelsen på Syddansk Universitet i Odense er en af de få ingeniøruddannelser på universitetet, som går et godt år i møde. Med en stigning på 50 procent i antallet af optagne studerende er der nemlig lagt op til flere projekter og mere samarbejde med erhvervslivet. På landsplan spores også en lille stigning.

39 nye robotingeniørstuderende får fra september deres vante gang i RoboLab på Syddansk Universitet i Odense. Det er 13 mere end sidste år og et tegn på, at robotteknologien fylder mere i samfundet. En udvikling, der ifølge direktør Rune Larsen, Scape Technologies A/S, kommer erhvervslivet til gode. Scape Technologies, står bag Scape Bin-Picker System, som har vundet Ingeniørens produktpris i 2009 og KUKA´s Global Applicaton Award i 2008.

- Vi er glade for, at de unge viser interesse for robotingeniøruddannelsen på Syddansk Universitet. Tendensen giver os flere muligheder i forhold til at kunne ansætte kvalificerede folk i fremtiden, og det er vigtigt, hvis vi fortsat skal kunne udvikle innovative løsninger, der kan klare sig på det globale marked. Det giver selvfølgelig også større fokus på robotteknologi, siger Rune Larsen, som har et bud på, hvorfor stigningen er kommet.

- Som medlem af RoboCluster SupplyNet gør vi meget ud af at udvikle projekter i samarbejde med universiteterne. Vi er altid opmærksomme på, at samarbejdet mellem virksomheder og videninstitutioner er vigtigt, og jeg tror, at det er noget af det, der har været med til at få området til at se spændende ud for de uddannelsessøgende.

Flere projekter i fremtiden

Lars Dyhr, som er institutleder på Mærsk Mc-Kinney Møller-instituttet på Syddansk Universitet, der huser robotteknologiuddannelsen, er enig. Samarbejdet med erhvervslivet og den opmærksomhed, der er kommet ud af det, har gjort robotingeniøruddannelsen attraktiv.

- Generelt set har der været mange ansøgere til de forskellige studier i år. Men det er glædeligt, at vi har fået så mange på robotteknologistudiet. Jeg tror, det skyldes, at vi har opnået en god eksponering i pressen, og at der generelt har været meget fokus på robotteknologi, forklarer han.

Lars Dyhr henviser blandt andet til to tidligere robotingeniørstuderende, Bo Hansen og Kim Ulletved Povlsen, der i juli vandt flere priser for at have udviklet et robotteknologisk kommunikationssystem til motorstyring af en racerbil. Samtidig mener han, at den megen fokus giver grobund for flere projekter mellem universiteterne og erhvervslivet i fremtiden.

Fremgang på landsplan

Robotter og personale på Mærsk Mc-Kinney Møller-instituttet kan række armene i vejret på grund af den flotte fremgang. Men det gælder ikke for de andre ingeniøruddannelser på Syddansk Universitet. Optaget for i år er nemlig over otte procent lavere end sidste år, og kun robotingeniør-, kemiingeniør og product development-uddannelsen har oplevet fremgang.

På Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby (DTU) er antallet af optagne ingeniørstuderende også faldet, mens Ålborg Universitet oplever en beskeden fremgang på to procent. Samlet set er antallet af optagne til ingeniøruddannelserne i hele landet steget med fem procent.

Fakta

Robotingeniøruddannelsen på Syddansk Universitet er en videreudvikling af datateknologiuddannelsen, som allerede så dagens lys i 1986. De første studerende blev optaget på uddannelsen i september 2008.Oprettet: 22.08.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere