• Danish
  • English

Seneste nyheder

Flere robotter i hverdagen

25-09-2009
”Velfærdsteknologi er en win win win situation”. Regionrådsformand Carl Holst fra Region Syddanmark var ikke i tvivl, da han åbnede Innovationskonferencen ’Robotter og intelligente systemer i Danmark’. Løsningen på de udfordringer samfundet står overfor i de kommende år kan løses med flere robotter i hverdagen.

Robotter kan vise sig at være en vigtig brik, når vi skal imødekomme de udfordringer regionerne står over. Regionsrådsformand Carl Holst fra Region Syddanmark har derfor med interesse fulgt RoboCluster-klyngens udvikling fra regionalt teknologicenter til nationalt innovationsnetværk. Og det var en veloplagt regionsrådsformand, der 10. september 2009 indledte Innovationskonferencen ’Robotter og intelligente systemer i Danmark’ som blev afholdt af RoboCluster og Teknologisk Institut.

For hvordan skal regionerne løfte opgaverne og imødekomme det stigende pres, der kommer på sundhedsvæsenet i de kommende år? Og hvad det er for et industrieventyr, som i årene frem over skal skabe arbejdspladser til vores børn og børnebørn? Svaret er ifølge regionsrådsformanden velfærdsteknologi.

Regionerne står trods finanskrise og stigende arbejdsløshed over for stor mangel på ”varme hænder” i sundhedssektoren.

- Der bliver pga. ændrede demografiforhold færre til at pleje stadig flere patienter. Vi får altså brug for robotter til rengøring, piller, transport, osv. Det er den regionale vinkel. Men den kan også være kommunal, i forbindelse med overvægtige borgere og i ældreplejen. Samtidig vil borgernes og patienternes krav til servicen i det offentlige stige i de kommende år, og der er løsningen, at vi får dem serviceret, sagde Carl Holst, der så en grund mere til at satse på robotterne.

- Vi får ikke genskabt de arbejdspladser, der en gang er afskaffet. De er forsvundet for altid. Der er brug for erhvervsudvikling. Og når vi skal skabe erhvervsudvikling i Region Syddanmark tager vi udgangspunkt i de kompetencer vi har. Der er ikke mange, som umiddelbart tænker over, at der er mere end 220 virksomheder i Region Syddanmark, som arbejder inden for dette her felt (robotter, red.), sagde Carl Holst og fortsatte:

- Men virksomhederne kan ikke løfte opgaven uden samspillet med det offentlige – og omvendt. Vi skal skabe samspillet, der kan generere den knowhow og synergi, der gør, at erhvervslivet kan udvikle sig, og det offentlige og patienterne kan formulere, hvad det er for udfordringer vi står over for. Vi skal mødes. Vi har kompetencerne. Og vi tror på, at vi i Region Syddanmark er langt femme på robotområdet, afsluttede Carl Holst.

Yderligere information

Mette Thiel
Marketing og kommunikationsansvarlig i RoboCluster
T +45 6550 3917
mette.thiel@robocluster.dkOprettet: 25.09.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere