• Danish
  • English

Seneste nyheder

Forskningens Døgn 2009: Robotter for enhver smag

03-11-2009
For femte år i træk afholdes Forskningens Døgn. I år finder arrangementet sted i dagene 23. – 25. april. Der vil endnu gang være mulighed for at møde robotforskerne fra Syddansk Universitet og deres projekter helt tæt på i forskerteltet på Flakhaven i Odense. Prøv fx at rydde op med en kørende robot og en Nintendo Wii Remote Controller.

Forskningens Døgn er en årlig landsdækkende begivenhed, der giver danskerne mulighed for at få indblik i forskernes verden og se, hvordan forskningen præger vores hverdag. I Odense slår Syddansk Universitet og Odense Kommune traditionen tro dørene op for en lang række spændende forskningsprojekter i Forskerteltet på Flakhaven og i Rådhushallen i dagene fredag den 24. april til lørdag den 25. april 2009.

Forskerteltet er åbent fredag den 24. april kl. 13.00 – 18.00 og igen den 25. april kl. 10.00 – 15.00.

Som i de foregående år opstilles der et robotområde i Forskerteltet. Her kan publikum møde forskerne bag nogle af de spændende forskningsprojekter, der er i gang i robotlaboratoriet på Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet.

Ryd op med en Wii Controller og leg med svævende robotter

RoboCluster deltager i samarbejde med robotlaboratoriet på Syddansk Universitet og robotfestivalen RoboDays med to robotinstallationer i forskerteltet på Flakhaven.

Prøv at rydde op på et typisk børneværelsesgulv med legetøjsbiler, dukker og klodser ved hjælp af et robotkøretøj styret med en Wii Controller. Udstillingen viser, hvordan forskerne på Syddansk Universitet arbejder på at gøre robotter mere brugervenlige at styre, så de ikke kræver stor teknisk viden. Forskerne ønsker at gøre styringen af robotter simpel og intuitiv, så brugen efterfølgende er let og ukompliceret. Dette er vigtigt hos både industrirobotter og mindre servicerobotter, som i de kommende år i stigende omfang vil finde vej til både servicesektoren og de private hjem.

RoboCluster byder også i samarbejde med robotfestivalen RoboDays på et gensyn med den amerikanske kunstner Jed Berks svævende robotballoner - Blubber Bots. Få en introduktion til, hvordan de svævende heliumballoner ved hjælp af indbygget robotteknologi navigerer og bevæger sig efter lys og telefonsignaler, og kommunikerer med hinanden og publikum.

Robotområdet byder desuden på:

Laserkrig mod ukrudt. Inden for økologi er kemikalier strengt forbudt. Men nu får landmænd og gartnere et helt nyt våben i krigen mod ukrudt. Se en simulering af laserkrigen mod ukrudt. Laser er - i modsætning til andre former for ukrudtsbekæmpelse – ikke hård ved CO2-regnskabet.

OmniRota – selvkørende robot. Kunne du tænke dig en selvkørende robot til at klare haven? Flere og flere robotter drager i de kommende år ud i private hjem, gartnerier og landbrug. Forskerne viser dig en af slagsen: en OmniRota, som kan programmeres til at lave et utal af forskellige opgaver.

LEGO Education Center. Stadig mere kommunikation foregår trådløst mellem mobiltelefon, internet og andre enheder. Men hvordan gøres det egentligt? Forskerne viser, hvordan kommunikation mellem forskellige verdener hjælper dig i din hverdag.

Forsker Grand Prix 2009. Unge forskere fra Syddansk Universitet dyster torsdag den 23. april om at blive kåret til årets forskningsformilder. Deltagerne repræsenterer alle universitets fakulteter og har vidt forskellige forskningsområder.

Læs mere om Forskningens Døgn

Læs mere om Syddansk Universitets arrangementer på Forskningens Døgn
Robotfestivalen RoboDays giver et gensyn med Blubber Bots på Forskningens Døgn


Prøv at rydde op på et typisk børneværelsesgulv med legetøjsbiler, dukker og klodser ved hjælp af et robotkøretøj styret med en Wii Controller.

Yderligere information

Mette Thiel
RoboCluster
T 6550 3917
mette.thiel@robocluster.dk

Oprettet: 11.03.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere