• Danish
  • English

Seneste nyheder

Hannover Messen gav frisk viden

20-05-2009
Den 22. - 24. april 2009 gik turen atter til Hannover i Tyskland, da RoboCluster, RoboLab og ingeniørforeningen IDA arrangerede bustur til verdens største industrimesse. Deltagerne er enige om, at messen gav dem opdateret viden på hver deres områder.

- Jeg blev helt klart både inspireret og klogere på mange ting, fortæller Bruno Hansen, der er projektleder i RoboCluster, og som deltog i turen til Hannover Messe.

- Det er meget vigtigt, at RoboCluster og jeg selv i mit job kender markedet og ved hvilke forskellige leverandører, der findes inden for automationsområdet. Og det gav messen en unik mulighed for. Helt konkret mødte jeg nogle helt nye robot- og automationsleverandører, som jeg slet ikke kendte, og det er jo rigtig godt i mit arbejde, hvor det er nødvendigt, at jeg kan henvise kunder til den helt rigtige leverandør. Så det har bestemt givet mig frisk viden og fornyet indsigt at være med på messen,” fortæller Bruno Hansen.

Nyttigt og inspirerende

Den oplevelse delte Fabian Bergner og Anders Sørup Nielsen, begge diplomingeniører i integreret design.

- Jeg ser det som et stort plus, at jeg nu er på forkant med alt, hvad der hedder produktudvikling. Der var mange spændende ting på messen, som gav inspiration til, hvordan forskellige problemstillinger kan løses, fortæller Fabian Bergner.

Anders Sørup Nielsen tog også fra messen i Hannover med både ny og brugbar viden.

- Jeg var primært på udkig efter nye materialer og processer, og jeg fandt fire virksomheder, som jeg ikke kendte i forvejen, og som havde en masse at byde på. Alle fire virksomheder er rigtig gode for mig at have kendskab til, og der er en god chance for, at jeg vil vende tilbage til dem på et senere tidspunkt, fortæller Anders Sørup Sørensen.

Til kamp mod krisen

Hannover Messens helt store tema i år var Energy Efficiency in Industrial Processes. Arrangørerne lagde stor vægt på, at messen – på trods af den finansielle krise - skulle vise, at den industrielle verden har styrke nok til at overkomme det økonomiske mørke. Det handler om innovation og om at finde vejen ud af krisen, og det skulle dagene i Hannover skabe ekstra god grobund for.

RoboCluster fik sponsoreret gæstebilletter til Hannover Messen af ABB, Danfoss PolyPower, Siemens, og Vestas.

Yderligere information

Bruno Hansen
Projektleder i RoboCluster
M +45 2135 5995
bruno.hansen@robocluster.dk


Oprettet: 20.05.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere