• Danish
  • English

Seneste nyheder

Konference: Intelligente Robotter

27-08-2009
Deltag i Dansk Robot Forenings konference "Intelligente Robotter", når Skandinaviens største industrimesse HI09 løber af stablen i Messecenter Herning. Hør bl.a. projektchef Niels Jul Jacobsen fra RoboCluster fortælle om forventningerne til den teknologiske udvikling i fremtiden, og professor Ole Madsen fra Institut for Produktion ved Ålborg Universitet fortælle om automatisering og robotteknologi hos Grundfos A/S.
Program:

13.00 - Velkomst
v/adm. direktør Leif Dalum, formand for Dansk Robot Forening.

13.15 - Forventninger til den teknologiske udvikling i fremtiden
v/Projektchef Niels Jul Jacobsen, RoboCluster
I år er det 50 år siden, de første industri robotter blev udviklet i USA - siden da er der sket en rivende udvikling. Efter en langsom start er vi i Danmark kommet godt med, og på universiteterne har man i mange år forsket i, hvordan brugen af robotter kan gøres mere fleksibel og intuitiv. Men der er endnu en del udvikling tilbage, før robotterne opnår en grad af fleksibilitet, der gør det muligt at sætte dem til nye arbejdsopgaver flere gange om dagen. Før dette sker, vil vi ikke have udnyttet det potentiale, der ligger i brugen af robotter. Indlægget vil fokusere på, hvordan vi i forskerverden arbejder tæt sammen med industrien for at opnå denne fleksibilitet, og hvilke teknologier vi forventer vil hjælpe os hermed.

13.45 - Hvad driver Højbjerg Maskinfabrik til automatisering
v/Produktionsteknisk leder Jakob Kjærsgaard, Højbjerg Maskinfabrik
Højbjerg Maskinfabrik er ved at gennemgå et paradigmeskift. Overgangen fra smedevirksomhed til industriproduktion er en stor omvæltning for produktionen. Det drejer sig ikke længere om at se, hvordan de dele man får frem kan samles, men at der stilles krav, til de dele der kommer frem, og efterfølgende stilles krav til de dele som sendes videre. Målet med automatiseringen hos HMF er derfor, udover de rå besparelse af løn, også at få indført processer i produktionen, som via ensartet tidsforbrug og ensartet kvalitet er med til at skabe taktgivere i afdelingerne, som gør produktionen mere forudsigelig og ensartet. Dette indlæg vil fokusere på de overvejelser og krav, der er nødvendige for at gennemføre denne teknologiske forandring.

14.45- Industrielle robotinstallationer med fokus på forventninger, forudsætninger og succes
v/Automatiseringskonsulent Kurt Bo Genefke Center for Robotteknologi Teknologisk Institut Der vil blive præsenteret 1-3 cases af robotinstallationer.Fokus vil være på kundens forventninger, leverandørens forudsætninger, graden af opnået succes, kritiske faktorer i forløbet osv. Indlægget vil være en præsentationb af nogle typiske robotinstallationer og på faktorer, deer kan få et projekt til at lykkes eller fejle.

15.30 - Kaffepause

15.45 - Automatisering og robotteknologi hos Grundfos A/S
v/Professor Ole Madsen Institut for Produktion Ålborg Universitet Siden starten af 90’erne har Grundfos installeret mere end 170 robotceller i fabrikkerne i Bjerringbro. Aalestrup og Langå. Robotterne har i stor udstrækning overtaget ensidigt gentaget arbejde, forøget produktiviteten of forbedret mulighederne for at opnå mere ensartet produktkvalitet. Grundfos forventer en fortsat vækst i anvendelsen af robotter. En af driverne af denne vækst er introduktionen af en række nye intelligente robotteknologier. Dette indlæg fokuserer på nogle af disse nye teknologier.

16.30 - Afslutning

Tilmelding

Tilmelding kan ske pr. email info@dira.dk eller pr. fax på 86945109. Seneste tilmeldingsfrist er fredag den 28. august 2009. Pris for medlemmer - 550,00 kr. Pris for ikke medlemmer - 700,00 kr.

Sted

lokale M21, Indgang Syd, Messecenter Herning, Vardevej 1, 7400 Herning

Yderligere information

John Nielsen
Dansk Robot Forening
M +45 8694 6410
info@dira.dkOprettet: 27.08.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere