• Danish
  • English

Seneste nyheder

Kreative ideer former fremtidens sundhedsrobotter

18-06-2009
Anvendelsesområderne for fremtidens sundhedsrobotter var til debat, da RoboCluster og Odense Universitetshospital den 9. juni 2009 afholdt idékonferencen ’Robotter til sundhedssektoren’ i Galleri Galschiøt i Odense. Gennem tværfaglig brainstorm og gruppearbejde opstillede deltagere fra sundhedssektoren og private virksomheder konkrete ønsker og krav til udvikling af robotteknologi til fremtidens sundhedssektor.

Sundhedssektoren står over for store udfordringer. Mængden af ældre og behandlingskrævende borgere stiger, mens antallet af pleje- og sundhedspersonale stagnerer. Udviklingen gør det nødvendigt at tænke nyt og kreativt, hvis hospitalerne fortsat skal leve op til samfundets krav om levering af den bedste behandling. Robotter og robotteknologi på landets hospitaler kan være en af løsningerne.

Med udgangspunkt i sundhedssektorens udfordringer skabte idékonferencen ’Robotter til sundhedssektoren’ et kreativt rum, hvor deltagere fra sundhedssektoren og private virksomheder tværfagligt producerede skæve og anderledes robotteknologiske ideer til fremtidens hospitaler.

Starten på fremtiden

Konferencen markerede startskuddet for RoboCluster og Odense Universitetshospitals fremtidige samarbejde inden for udvikling og forskning på området for robotter til sundhedssektoren.

- Konferencen var en ekstremt vigtig dag, da den gennem sine workshops gav en masse værdifuld viden om de helt konkrete ønsker og krav, som sundhedspersonalet har til fremtidige produkter og løsninger, siger Lasse Mogensen, direktør i RoboCluster.

Dynamik og fremgang

Konferencen skal være med til at få skabt nogle ideer hos de deltagende, som så yderligere arbejder for at føre dem ud i livet

- Vi håber med dagen at kunne skabe en begejstring hos de deltagende, så de fortsætter med at drøfte de fremkomne ideer og skaber grobund for den dynamik, der skal til for at udvikle området, fortæller Jens Otto Jeppesen, administrerende direktør på Odense Universitetshospital.

Store muligheder for virksomhederne

Flere virksomheder med interesse i robotteknologi til sundhedssektoren havde fundet vej til idékonferencen i Galleri Galschiøt.

- Det har været en stor oplevelse at få mulighed for at komme i direkte kontakt med hospitalspersonalet, og derved få ny indsigt i hospitalsbranchens ønsker og behov, fortæller Henrik Thomsen fra Prevas A/S, der deltog i konferencen.

Lasse Mogensen fra RoboCluster supplerer;

- Konferencen var virksomhedernes direkte tilgang til et helt nyt marked, der måske er mellem 2 og 3 milliarder kroner værd inden for en periode på 5 – 10 år. Så jeg kan kun opfordre andre interesserede virksomheder til at deltage i vores kommende workshops, som RoboCluster og Odense Universitetshospital afholder inden for de næste 3 – 6 måneder.

Idékatalog til fremtidig udvikling

Ved konferencens afslutning havde deltagerne udarbejdet mellem 300 og 500 ideer til udvikling af nye robotprodukter og -løsninger til sundhedssektoren. Ideerne samles i et katalog, der bliver udgangspunktet for RoboClusters og Odense Universitetshospitals fremtidige udvikling og forskning på området for sundhedsrobotter.

Se video fra konferencen

Yderligere information

Christian Klit Johansen
Projektleder i RoboCluster
T +45 2058 5069
ckj@robocluster.dk

Oprettet: 18.06.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere