• Danish
  • English

Seneste nyheder

Ny enhed for velfærdsinnovation

29-06-2009
En ny enhed for velfærdsinnovation i Region Syddanmark skal ruste sundhedsvæsenet mod fremtidens udfordringer. Enheden er i tråd med RoboClusters arbejde på området for udvikling og implementering af robotteknologi til sundhedssektoren

Færre hænder og større pres på hospitalerne har fået Region Syddanmark til at oprette en ny enhed for velfærdsinnovation. Enheden skal opsamle ideer og erfaringer fra personale, patienter og pårørende i projektbørser på regionens hospitaler. Formålet er at geare regionens hospitaler til fremtidens udfordringer ved hjælp af bedre udnyttelse af ny teknologi.

- Ved hjælp af projektbørser rundt om på regionens sygehuse og et systematiseret samarbejde med vidensinstitutioner og virksomheder ønsker vi at finde bedre teknologiske løsninger på sundhedsområdet. Det kan fx være automatisering af serviceopgaver i vaskerier, intelligente senge eller robotter, der kan afhjælpe tunge løft, forklarer Dorte Kusk, afdelingschef for Vækstforum og Erhvervsudvikling i Region Syddanmark.

I tråd med RoboClusters indsats

Region Syddanmarks nye enhed for velfærdsinnovation understreger den politiske vilje til at øge indsatsen omkring udvikling af robotter og automatiseringsteknologi til sundhedssektoren. En indsats som RoboCluster gennem en række projekter og netværksaktiviteter tager aktivt del i.

- Hos RoboCluster arbejder vi dagligt på at fremme robot- og automatiseringsteknologi til sundhedssektoren. Så derfor er det selvfølgelig rigtig positivt, at Region Syddanmark opretter en dedikeret enhed med fokus på området. Derved kan RoboCluster og Region Syddanmark sætte ekstra blus på vores i forvejen gode samarbejde omkring udvikling og indførelse af ny teknologi på regionens hospitaler, siger Lasse Mogensen, direktør i RoboCluster.

Netop for at fremme robot- og automatiseringsteknologi på hospitalerne har RoboCluster lanceret det nationale netværk MedicNet, som samler forskningsinstitutioner og virksomheder om udvikling og idégenerering af robotteknologiske løsninger.

Enhed i luften til september

Rammerne for den nye innovationsenhed er vedtaget af region Syddanmark. Den 1. september 2009 går arbejdet for alvor i gang. Seks konsulenter i enheden står for at indsamle og videresende ideer fra projektbørserne til sygehusledelserne på de enkelte hospitaler i regionen. Ledelserne vurderer herefter, om ideerne kan og skal afprøves i praksis. Indtil videre har kun Odense Universitetshospital en projektbørs. Tanken er, at alle regionens hospitaler i fremtiden skal have én.

Yderligere information

For information om RoboClusters arbejde med robotter til pleje og sundhed, kontakt:

Lasse Mogensen
Direktør i RoboCluster
T +45 6550 4433
lm@robocluster.dk


Oprettet: 29.06.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere