• Danish
  • English

Seneste nyheder

Rapid Prototyping skal styrke RoboCluster SupplyNet

13-11-2009
Hvis et billede siger mere end 1000 ord, så siger en model mere end 1000 billeder. Det var budskabet til medlemmerne fra RoboCluster SupplyNet, da de med fokus på innovation og brug af Rapid Prototyping holdt netværksmøde hos Center for Produktudvikling hos Teknologisk Institut og sensorvirksomheden Balluff i Århus.

Rapid Prototyping kan være den lille forskel, der afgør om et projekt bliver ført fra tegnebrættet og ud i livet. Med det for øje afholdt RoboCluster SupplyNet den 5. november 2009 medlemsarrangement hos Center for Produktudvikling ved Teknologisk Institut og sensorvirksomheden Balluff i Århus.

Rapid prototyping består af en række forskellige 3D-teknologier til produktion af prototyper – herunder mikrosvejsning af metalpulver (SLM), sintring af plastpulver (SLS), hærdning af epoxyvæske (SLA) og udskrift i voks (3DP). Prototyperne produceres inden for kort tid og giver udviklere og kunder en unik mulighed for at bedømme bl.a. et produkts design og konstruktion. Metoderne kan derudover også forenkle en løsning eller et produkt med hensyn til produktion af delkomponenter, da den valgte RP-teknologi fremstiller et emne i én arbejdsgang – uanset antallet af delkomponenter.

- Rapid Prototyping kan være med til at gøre hverdagen omkring udvikling af nye løsninger lettere for medlemmerne af RoboCluster SupplyNet. Formålet med arrangementet var derfor at gøre medlemmerne opmærksomme på den nyeste teknologi på området, da det i høj grad kan være med til at øge mulighederne for at endnu flere af deres projekter bliver realiseret i fremtiden, fortæller Bruno Hansen, der er projektleder for RoboCluster SupplyNet, og fortsætter.

- Hos Center for Produktudvikling har de et motto, som lyder: Hvis et billede siger mere end 1000 ord, så siger en model mere end 1000 billeder. Af den grund er det vigtigt, at medlemmerne kender de gode muligheder der er for at kunne vise potentielle kunder, hvordan en præsenteret løsning reelt kommer til at se ud og fungere. For med en model i hånden kan de gøre komplicerede robot- og automationsprojekter enkle og let forståelige. Så min forhåbning er, at arrangementet har betydet, at nogle af medlemmerne i fremtiden vil benytte sig af mulighederne, når de skal præsentere en løsning for en kunde.

Innovation – fordi det er farligt at holde stille på en motorvej

Rapid Prototyping handler også om innovation, hvilket Jens Christian Høj fra Center for Produktudvikling forklarede i oplægget ’Innovation – fordi det er farligt at holde stille på en motorvej´. Han gjorde det klart, at innovation handler om at få en idé, som kan implementeres og skabe værdi. Innovation handler bl.a. om at turde eksperimentere, turde vende tingene på hovedet og om at turde følge ideerne helt til dørs – lige gyldigt omverdenens reaktioner.

For Niki Nicolas Grigoriou fra Intelligent Systems, der er medlem af RoboCluster SupplyNet, var oplægget om innovation en vigtig kilde til inspiration.

- Hos Intelligent Systems tænker vi meget i innovation. Oplægget om innovation gav derfor rigtig god inspiration til, hvordan man kan og skal handle i fx krisetider. Jeg tog hjem fra arrangementet med en god motivation til at fortsat at forsøge at gå nye veje, fortæller Niki Nicolas Grigoriou.

Networking hos Balluff

Arrangementet bød også på et besøg hos medlemsvirksomheden Balluff, der præsenterede virksomhedens kerneområder og produktportefølje inden for sensorteknologi.

- Som indledning på dagen besøgte vi Balluff, der selv er medlem af RoboCluster SupplyNet. Ideen var at introducere de deltagende medlemmer for et andet medlems kernekompetencer og derved være med til at øge medlemmernes viden om kompetencerne der er at finde i netværket. På den måde kan netværksmøderne være med til at skabe yderligere videndeling og samarbejde mellem medlemmerne, som ved fremtidige projekter ved, hvor de kan hente viden og kompetencer på områder, hvor de måske ikke selv er specialister, fortæller Bruno Hansen.

Yderligere information

Bruno Hansen
Projektleder for RoboCluster SupplyNet
M +45 2135 5995
bruno.hansen@robocluster.dk
Den lette robotarm udviklet af Universal Robots er udviklet ved hjælp af Rapid Prototyping

Oprettet: 13.11.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere