• Danish
  • English

Seneste nyheder

RoboCluster med i fælles indsats omkring velfærdsteknologi

29-10-2009
RoboCluster er projektpartner i projektet Welfare Tech Region. Projektet skal realisere visionen om Region Syddanmark som internationalt kraftcenter for udvikling og anvendelse af velfærdsteknologi. For RoboCluster er det en unik mulighed for at bidrage yderligere til at skabe vækst i robot- og automatiseringsmiljøet.

Welfare Tech Region er en fælles indsats på området for velfærdsteknologi i den syddanske region. Projektet er et samarbejde mellem sygehuse, sociale institutioner og private virksomheder.

- Udvikling af velfærdsteknologi i form af robotter og automatisering bliver i den allernærmeste fremtid en nødvendighed, hvis vi fortsat vil opretholde sundheds- og plejesektorens høje standard. I RoboCluster har vi særligt fokus på hospitalernes muligheder for at inddrage robot- og automatiseringsteknologi i arbejdet med at imødekomme fremtidens udfordringer i form af bl.a. flere pleje- og behandlingskrævende patienter. Welfare Tech Region er i den forbindelse en enestående mulighed for, at RoboCluster i samspil med andre interessenter kan være med til at løse hospitalernes mange udfordringer, fortæller Lasse Mogensen, der er direktør i RoboCluster.

Projektet er for RoboCluster en unik mulighed for at være med til at tegne hospitalernes fremtid og skabe vækst i robot- og automatiseringsmiljøet i den syddanske region.

- En af projektets målsætninger er at modne markedet for velfærdsteknologi og gøre Region Syddanmark til en international spiller på markedet for udvikling, anvendelse og eksport af velfærdsteknologi. Som projektpartner kan RoboCluster give sit bud på, hvordan denne udvikling ved hjælp af robot- og automatiseringsteknologi kan se ud, siger Lasse Mogensen.

RoboCluster varetager projektledelsen af delprojektet Den fuldautomatiske sterilcentral og procedurepakning.

Welfare Tech Region er støttet af Syddansk Vækstforum og drives af en selvstændig enhed.

Læs mere om Welfare Tech Region

Yderligere information

Lasse Mogensen
Direktør for RoboCluster
M +45 2688 0828
lm@robocluster.dkOprettet: 29.10.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere