• Danish
  • English

Seneste nyheder

RoboCluster SupplyNet siger det med blomster

19-01-2009
Gartneriet PKM A/S dannede tirsdag den 13. januar 2009 ramme om årets første medlemsarrangement i RoboCluster SupplyNet. Arrangementet, der var en kombination af virksomhedsbesøg og speeddating, gav medlemmerne et unikt indblik i, hvor gartnerier i fremtiden kan bruge avanceret robotteknologi.

Med januars kulde parkeret bag de matte ruder i de mere end 160.000 kvm2 drivhuse hos Gartneriet PKM A/S i Odense mødte medlemmerne af RoboCluster SupplyNet op til årets første medlemsarrangement. Arrangementet bød indledningsvist på en kort velkomst ved formand Henrik Anker samt en præsentation af gartneriet og dets indsats for at automatisere virksomhedens arbejdsgange. Efterfølgende var der rundtur i gartneriet med henblik på at lokalisere steder, hvor medlemmerne af RoboCluster SupplyNet kan byde ind med forskellige former for robotteknologiske løsninger. Arrangementet sluttede med speeddating mellem de fremmødte medlemmer.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med dagen. De fremmødte medlemmer fik uden tvivl et rigtig godt indblik i, hvordan de potentielt kan være med til at levere løsninger til gartneriet. Samtidig fik de også rig mulighed for at ”networke” med de øvrige andre medlemmer, hvilket jeg er ret sikker på, at alle fik noget godt ud af. Så overordnet set kan jeg kun være tilfreds med dagen og dens indhold, siger Bruno Hansen, projektleder i RoboCLuster SupplyNet.

Ønske om flere robotter

Gartneriet PKM A/S er med en markedsandel på 45% i dag verdens største producent af blomsten Campanula. Gartneriet blev grundlagt i 1948, og har gennem tiden satset stort på produktion af såvel Campanula som bladkaktus og minijuletræer med sne og pynt. Det sidste minijuletræ blev produceret i 2005, hvorefter alle kræfter blev sat ind på at fastholde virksomhedens stærke position på markedet for Campanula.

Gartneriet PKM lader i dag dele af stiklingsprocessen overgå til forskellige former for automation og robotanlæg. Bl.a. bliver en 1/3 af arbejdet med plantning af stiklinger i potter varetaget af et robotanlæg, der håndterer og planter helt op til syv stiklinger af gangen. Gartneriet har yderligere ønsker om at robotisere arbejdsgangene omkring den efterhånden krævende pakkeproces, som i dag næsten udelukkende foregår ved manuelt arbejde. Rundvisningen i gartneriet bød dermed også på konkrete muligheder for de fremmødte medlemmer, der kunne byde ind med idéer til nye former for robotisering af gartneriet.

Et andet af gartneriets helt store satsningsområder, som har været med til at give virksomheden førertrøjen inden for gartneribranchen, er produktudvikling og trendspotting. PKM bruger hvert år 5% af omsætningen på produktudvikling og –forskning, og har som det eneste danske gartneri en forsker ansat til netop dette formål.

Speeddating

Dagens sidste indslag var speeddating mellem de fremmødte medlemmer. Hvert medlem blev af flere omgange sat sammen med et andet medlem med henblik på, at de to parter på 20 minutter skulle nå omkring både en præsentation af de deres respektive virksomheder samt en diskussion af, hvordan de vil kunne arbejde sammen. Idéen bag speeddatingen er, at RoboCluster SupplyNet skal være med til at facilitere, at netværkets medlemmer får syn for, hvordan de hver især kan anvende hinandens kompetencer og derved skabe fælles synergieffekter for virksomhederne i netværket.

- Jeg er helt bestemt positiv for arrangementet. Jeg gik hjem med en følelse af, at jeg havde deltaget i et seriøst og interessant arrangement, hvorfra jeg både fik inspiration, viden om automatiseringsmuligheder og –løsninger til gartneribranchen og en masse godt humør. Så når tiden er til stede, vil jeg uden tvivl deltage i lignende arrangementer i fremtiden – også for at deltage i speeddatingen, der som altid gav mig god inspiration med hjem, siger Lars Christensen, AVN Automation A/S, om dagens output.Yderligere information

Bruno Hansen
Projektleder i RoboCluster SupplyNet
T +45 6550 4431
M +45 2135 5995
bruno.hansen@robocluster.dk

Oprettet: 19.01.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere