• Danish
  • English

Seneste nyheder

RoboCluster viste flaget på HI-messen

09-08-2009
Innovationsnetværket RoboCluster var bredt repræsenteret på industrimessen HI09 i Messecenter Herning. Både innovationsnetværket og flere af RoboCluster SupplyNets medlemmer havde velbesøgte stande i Hal M for automation, og der meldes om flere nye kontakter.

- Innovationsnetværket RoboCluster er bindeleddet mellem industri og forskning, og det skal vi ud og vise. Derfor var den primære funktion for vores stand, at den var et udstillingsvindue for, hvad det er, vi laver til daglig, fortæller Niels Jul Jacobsen, der er projektchef i RoboCluster.

RoboCluster-standen havde udstillere fra flere af partnerne i innovationsnetværket. Både Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Syddansk Universitet var med, og de havde masser at byde på, som fik forbipasserende til at stoppe op og høre mere. Aalborg Universitet præsenterede blandt andet en convoy af små selvkørende robotter, der fulgte hinanden rundt på en bane. Derudover var der også selvkørende Swarm-robots, som interagerer med sine omgivelser i forsøget på at tilegne sig en kollektiv adfærd.

Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet demonstrerede projektet UnikaBeton, som netop er blevet forlænget med fire år. Et projekt, hvor en robotarm er programmeret til at designe og udfræse udfordrende arkitektoniske betonkonstruktioner.

I teltet på standen var opstillet fire touch screen borde, som informerede om de aktuelle projekter og kompetencerne i leverandørnetværket RoboCluster SupplyNet. Desuden havde studerende fra RoboLab programmeret en robotarm fra Universal Robots til at skrive med kridt på en tavle.

Postive meldinger RoboCluster SupplyNet

Lars Feldborg, der arbejder i KP-Industri, som er medlem af RoboCluster SupplyNet var fuldstændig klar på målet for deltagelsen i messen.

- Målet er selvfølgelig, at vi får nogle gode kontakter, som kan blive til konkrete projekter. I år er det gået bedre end forventet. Vi havde frygtet, at de henvendelser, vi fik, bare ville munde ud i ren snak. Men de kontakter, vi har fået, har vist sig at være temmelig seriøse, fortalte Lars Feldborg.

Kort derfra havde endnu et medlem af RoboCluster SupplyNet, Jesper Gandrup, som er filialdirektør i Motoman Danmark, taget opstilling. Med tanke på finanskrisen var hans umiddelbare vurdering af messen lettere afdæmpet.

- Vi havde ikke regnet med det helt store, men det er gået overraskende positivt. Selvom det er nedgangstider har folk virket positive. Vi er her først og fremmest for at vise flaget, og så håber vi, at pilen peger opad for os, når messen er slut, lød det fra Jesper Gandrup.

Frank Mikkelsen, direktør i Grabow Systems, som også er medlem af RoboCluster SupplyNet, var enig. Han har været på industrimessen mange gange før og udvikler primært robotinstallationer til levnedsmiddel-, medicinal- og fødevareindustrien.

- Det er krisetider, men messen er en enestående mulighed for at tage ud og møde kunderne face to face. Egentlig var vi lidt i tvivl om, hvorvidt vi skulle tage afsted, men det gælder om at være opsøgende og erobre nye kunder. Sådan er markedet. Og vi har da også fået 1-2 rigtig gode henvendelser, som kan munde ud i konkrete projekter, fastslog Frank Mikkelsen.

Bruno Hansen, der er projektleder i RoboCluster SupplyNet, glæder sig over de positive tilbagemeldinger fra medlemmerne.

- Det er godt at høre, at selvom vi er inde i en tid med nedgang, er der medlemmer, som udvider deres kontaktflade. Det er nemlig hele formålet med vores deltagelse på messen. RoboCluster SupplyNet er et nationalt netværk, og vi skal vise, at vi er en aktiv del af branchen, fortalte Bruno Hansen.

Yderligere information

Bruno Hansen
Projektleder for RoboCluster SupplyNet
M +45 2135 5995
bruno.hansen@robocluster.dk

Oprettet: 08.09.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere