• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotter i øjenhøjde

05-07-2009
Børn og voksne i alle aldre så, kørte og legede med robotter, da RoboCluster udstillede på Forskningens Døgn i april 2009. ”Det var en unik mulighed for at formidle viden om robotter og robotfestivalens aktiviteter til et bredt publikum”, siger Louise Skovborg Just, der projektleder i RoboDays under RoboCluster.

Forskningens Døgn 2009 løb af stablen i dagene den 23.- 25. april, og fik med højblå himmel de absolut bedste vejrmæssige betingelser for at tiltrække et stort publikum. Fra Forskerteltet på Flakhaven i Odense bød RoboDays de mange gæster velkommen til et par spændende dage i forskningens og robotteknologiens tegn.

Oprydnings- og laserrobotter

Forskerteltet bød på robotteknologi fra Robotlaboratoriet under RoboCluster ved Syddansk Universitet. Her kunne publikum bl.a. se, hvordan robotter i fremtiden bekæmper ukrudt med laserlys, prøve at rydde op med en fjernstyret robot, overvære en fodboldkamp mellem to LEGO-robotter og høre forskerne fortælle om arbejdet med udviklingen af selvkørende hjulmoduler til kørende robotter.

Det store udbud af forskellige robotter tiltrak sig mange interesserede blikke fra besøgende i alle aldre. Som nedkøling mellem de forskellige aktiviteter kunne de besøgende på standen hos Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi prøvesmage is fremstillet på birkesaft og solbær.

- Vi var her også sidste år, og jeg lovede drengene, at vi ville komme igen i år. De er helt vilde med de mange forskellige robotter, maskiner og teknologier – ja og så er der jo også is. Faktisk kunne jeg mærke, at de i år var endnu mere fokuserede på det tekniske og det, der ligger bag, fortalte Henriette Cederholm, der besøgte Forskerteltet med hendes to sønner på 8 og 12 år.

Robotkunst

RoboDays, der i 2009 bl.a. sætter fokus på samspillet mellem kunst og teknologi, præsenterede de besøgende for et samarbejde indgået mellem den amerikanske kunstner Sabrina Raaf og den odenseanske robotvirksomhed Giben Scandinavia A/S.

Samarbejdet udmønter sig i et robotteknologibaseret kunstværk, som bliver del af robotfestivalen den 10. – 12. september 2009. Sabrina Raaf skal i perioden 15. juli – 15. september 2009 bo og udvikle kunstværket i Danmark. Samtidig indgår hun som konsulent hos Giben Scandinavia A/S, hvor hun giver kreative indspark til, hvordan samtidskunsten konkret kan anvendes i udviklingen af virksomheden.

Gensyn med robotballoner

RoboDays bød også på et gensyn med de svævende robotballoner Blubber Bots, der er udviklet af den amerikanske kunstner Jed Berk, som gæstede robotfestivalen i november 2008. Ved hjælp af robotteknologi navigerer og bevæger Blubber Bots sig efter lys og telefonsignaler, samtidig med at de kommunikerer med hinanden og publikum.

- Forskningens Døgn er en unik mulighed for at komme ud til et bredt publikum og fortælle og vise, hvad vi arbejder på frem til robotfestivalen i september 2009. Samtidig kan vi komme tættere på publikum og give dem mulighed for at se, røre og lege med robotterne. Det giver en helt anden forståelse for, hvad en robot er og kan være. Derudover kan RoboCluster og RoboDays i samarbejde med forskerne fra Syddansk Universitet bruge arrangementet til at vise de interesserede besøgende, at der sker rigtig meget spændende på robotteknologifronten i Odense, siger Louise Skovborg Just, der er projektleder i RoboDays.

Som et ekstra krydderi på de mange udstillede robotter præsenterede Odenses borgmester Jan Boye ved den officielle åbning i Rådhushallen på Odense Rådhus et show med Robotdrengene, som blev danmarkskendte efter deres sejr i TV2-programmet Talent 2008.

Forskningens Døgn bød også på en lang række andre stande fra Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet. Læs mere

Yderligere information

Niels Jul Jakobsen
Projektchef i RoboCluster
M +45 6011 4366
njj@robocluster.dk

Louise Skovborg Just
Projektleder i RoboDays under RoboCluster
M +45 6011 2741
just@robocluster.dk
Oprettet: 07.04.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere