• Danish
  • English

Seneste nyheder

Simpel robot med mange muligheder

22-09-2009
RoboDays robotfestival 2009 bød på en bred vifte af spændende bud på fremtidige robotløsninger. De besøgende fik også mulighed for at opleve færdigudviklede robotsystemer, der allerede er del af samfundet. Et af eksemplerne var den tyske virksomhed MLR, der udstillede en AGV-transportrobot til brug på hospitaler.

To bip med en håndscanner og maden til patienterne på landets hospitaler er på vej fra køkkenet til sengestuerne. Det syn er ikke længere et fremtidsscenarium. Den tyske virksomhed MLR viste ved RoboDays robotfestival 2009, at fleksible robotløsninger til logistiske opgaver på hospitaler er en del af nutiden.

Selve robotten består af en rektangulær kasse med tre hjul. Den synede ikke af meget blandt robotfestivalens mange kulørte og til tider meget lydhøre eksempler på robotteknologi, men betragtet ud fra evnen til at løse opgaver kan robotten med navnet AGV (automated guided vehicle) hamle op med selv de mest fantasifulde robotter.

Med kombinationen af et specialudviklet softwaresystem og AGV-robotter fremviste MLR en robotløsning, der gør det muligt for hospitalsmedarbejdere at bringe eksempelvis mad, vasketøj eller noget helt tredje rundt mellem det enkelte hospitals forskellige afdelinger ved et tryk på en håndscanner eller et tastatur. AGV-robotten kører ind under et rulleskab indeholdende eksempelvis vasketøj, løfter skabet fra gulvet og kører efterfølgende til den ønskede lokation, hvor skabet igen sættes på gulvet. Simpelt og tidsbesparende.

- Hos MLR skaber vi selv AGV-robotten helt fra bunden. Det betyder, at vi kan levere færdige og yderst fleksible robotsystemer, som er fuldt ud tilpasset den enkelte aftagers behov. Et stykke kundetilpasset software, som hele tiden ved, hvor alle AGV´er og vogne befinder sig, gør det muligt for medarbejderne kun at skulle koncentrere sig om at hente og aflevere vogne med gods på nogle dertil indrettede stationer rundt om på hospitalets afdelinger. Resten tager AGV´erne sig af, forklarede Alexander Strauch, der var MLRs repræsentant ved RoboDays robotfestival 2009.

MLRs AGV-robotter styrer efter magneter placeret i gulvet.

Kontakt til de danske hospitaler

MLR besøgte RoboDays robotfestival 2009 for at skabe opmærksomhed omkring mulighederne ved AGV-robotter, der endnu ikke er en fast del af de danske hospitaler. Muligheder, som RoboDays gerne vil være med til at synliggøre.

- Hos MLR er vi selvfølgelig meget interesseret i at skabe opmærksomhed omkring vores produkt. I særdeleshed vil vi gerne skabe kontakt til repræsentanter fra de danske hospitaler, som inden for den nærmeste årrække står overfor at skulle modernisere eller bygge helt nye bygninger, fortæller Alexander Strauch.

Yderligere information

For yderligere information om MLR´s besøg ved RoboDays robotfestival 2009 kontakt
Jørgen Jakob Friis
Sekretariatsleder for RoboDays under RoboCluster
T +45 2058 5091
jjfriis@robocluster.dk

For yderligere information om RoboClusters arbejde med robotter til sundhedssektoren kontakt
Christian Klit Johansen
Projektleder i RoboCluster
M +45 2058 5069
ckj@robocluster.dk


Picture by MLR System GmbH, Ludwigsburg, Germany

Oprettet: 23.09.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere