• Danish
  • English

Seneste nyheder

Sværvægter til MedicNet

25-08-2009
Behovet for at udvikle ny teknologi til hospitalssektoren stiger. Det mener Force Technology, som er en af landets førende teknologiske rådgivnings- og servicevirksomheder. Derfor har de meldt sig ind i MedicNet, der arbejder målrettet med robotteknologi til hospitalerne.

I juli kunne innovationsnetværket RoboCluster præsentere MedicNet – et nationalt netværk, der skal udvikle robotteknologi til landets hospitaler. Nu er der gået noget tid, og medlemmerne begynder så småt at tikke ind. Seneste trumf i bunken er Force Technology.

- Der er brug for MedicNet, fordi hospitalerne mangler hænder, der bliver flere ældre og udgifterne vokser. Derfor vil hospitalerne i stigende grad efterspørge teknologiske løsninger, og så er MedicNet det rigtige netværk at være med i, fortæller Ernst C. Kristensen, Divisionschef i Force Technology.

Han ser en fordel i at samle investeringerne i ét netværk, nemlig MedicNet, i stedet for at sprede dem ud på forskellige platforme. Medlemskabet er ifølge ham en oplagt mulighed for at komme hospitalerne imøde med projekter, der modsvarer behov og sikrer en optimal udnyttelse af ressourcerne på sundhedsområdet. Alt sammen noget, der vil gøre dagligdagen lettere for både patienter og personale.

- Der er gode perspektiver i MedicNet, fordi der efter kommunalreformen og hospitalssammenlægningerne er opstået et behov for at automatisere infrastrukturen på hospitalerne. Altså effektivere rutineopgaverne ved hjælp af robotteknologi. Men det er vigtigt, at hospitalssektoren er åben over for den nye teknologi og villig til at investere i den, påpeger Ernst C. Kristensen.

Hvis der gives grønt lys for investeringer, vil det til gengæld åbne op for en stigende efterspørgsel – ikke kun herhjemme, men i hele den vestlige verden, spår vicedirektøren, der ser MedicNet som en vigtig brik i den udvikling.

En plads i toppen

I MedicNet hilser man Force Technology velkommen og håber, at der med sådan en massiv medspiller er grobund for vokseværk. Det er godt en måned siden, netværket kom til verden, så det er stadig i sin vorden, men der er høje forventninger. Lasse Mogensen, direktør i innovationsnetværket RoboCluster, som driver MedicNet, uddyber.

- Vi er utroligt glade for, at Force Technology som os kan se ideen i et højteknologisk netværk, der efterkommer de store udfordringer, som med garanti vil ramme hospitalssektoren. Gennem forsknings- og udviklingsprojekter vil vi højne patientsikkerheden og forebygge personalemangel i fremtiden. Desuden vil vi arbejde aktivt med at skabe innovative løsninger, der kan sikre Danmark en plads i toppen inden for automation til hospitalssektoren, siger Lasse Mogensen.

Fakta om Force Technology

Force Technology har over 65 års erfaring i rådgivning og servicering af virksomheder, der arbejder med teknologi. Hovedsædet ligger i Brøndby og med afdelinger i Danmark, Sverige, Norge, Rusland og USA har Force godt 1000 medarbejdere.

Læs mere om Force Technology

Læs mere om MedicNet

Yderligere information

Christian Klit Johansen
Projektleder i RoboCluster
T +45 2058 5069
ckj@robocluster.dk

For information om medlemskab af MedicNet, kontakt
Jens Roslyng
Key Account Manager i RoboCluster
M +45 2074 7575
jens.roslyng@robocluster.dk


Oprettet: 25.08.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere