• Danish
  • English

Seneste nyheder

Web 2.0 skal styrke udviklingen af grønne robotter

30-07-2009
Et nyt og web 2.0-baseret netværk skaber grobund for udvikling af robotter til landbruget. Målet er at finde frem til løsninger samt at skabe teknisk innovation, erhvervsudvikling og videnskabelig forskning, inden for bæredygtig biologisk produktion. Netværket er den 9. september 2009 vært for konferencen ”Grønne Robotter” i Odense.

I en tid med globale klimaudfordringer har udvikling af ny, grøn teknologi, herunder robotteknologi, stor bevågenhed. Som svar på udfordringerne har RoboDays under RoboCluster skabt et nyt netværk med fokus på opsamling og udvikling af viden om robotteknologi og robotdesign til biologisk produktion med fokus på bæredygtighed.

Netværket, der har fået navnet Agrobotic Network, skal fungere som et rum for videndeling og netværksaktiviteter mellem leverandører, producenter og uddannelses- og videninstitutioner inden for områderne robotteknologi, landbrug og design. Viden, ideer og projekter bliver indsamlet, delt og drøftet i netværket. Formålet er at finde frem til nye løsninger samt at skabe teknisk innovation, erhvervsudvikling og videnskabelig forskning, inden for bæredygtig biologisk produktion.

Konference skyder gang i netværket

Agrobotic Network er den 9. september 2009 vært for konferencen ” Grønne Robotter” i Odense. Konferencedeltagerne tager i tiden op til konferencen hul på netværksaktiviteter og videndeling gennem den web 2.0-baserede hjemmeside www.agroboticnetwork.dk.

- Netværket sigter mod at inddrage konferencedeltagerne i en web 2.0 baseret udvikling og udveksling af idéer og viden omkring grønne robotter. Sammen skal vi skabe gode rammer for forskning og nytænkning inden for områder som land-, have- og skovbrug, gartneri og anlæg. Og det kan netværket hjælpe med – både før og efter konferencen, fortæller Majken Overgaard, projektleder i RoboDays.

Konferencen henvender sig til politikere, forskere, leverandører, udviklere og producenter inden for de tekniske fag herunder robotteknologi, design og grønne erhverv.

Minister åbner konferencen

Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Eva Kjær Hansen, der i foråret fremlagde ”Grøn vækst” - regeringens helhedsplan for natur, miljø og landbrug, åbner konferencen. Derudover taler også den engelske professor Simon Blackmore ved konferencen. Simon Blackmore er verdenskendt for sit arbejde med at integrere robotter i landbruget og leder blandt andet EU-projektet ”FutureFarm”, der beskæftiger sig med fremtidens landbrug. Desuden har han startet det europæiske netværk for robotteknologi i landbruget.

Konferencen finder sted den 9. september 2009 på Magasinet i Odense. Læs mere om tilmelding og se programmet på: www.agroboticnetwork.dk. Her kan du også oprette en profil og networke med konferencens øvrige deltagere.

Yderligere information

Majken Kramer Overgaard
Projektleder i RoboDays under RoboCluster
T +45 6011 2742
majken.overgaard@robocluster.dk


Oprettet: 30.07.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere