• Danish
  • English

Seneste nyheder

Debat om supersygehuse på mandag morgen

27-09-2010
I Mandag Morgens tema om velfærdsteknologi, kigger de i uge 39 nærmere på de kommende supersygehuse.

I Mandag Morgens tema om velfærdsteknologi, kigger de i denne uge nærmere på de kommende supersygehuse.

Nye sygehuse er forældede fra fødslen

Danmarkshistoriens største, mest avancerede og dyreste nybyggeri - moderniseringen af det danske sygehusvæsen for 40 milliarder kr. - risikerer at løbe af sporet. Det er en af konklusionerne i en ny analyse foretaget af Mandag Morgen. Den viser, at Danmark risikerer at forspilde en unik mulighed for at skabe et supermoderne sygehusvæsen og blive en attraktiv global showcase for fremtidens højteknologiske sygehus, der baner vej for vækst og milliardeksport.

- Jeg er rædselsslagen for, at det om 10 år viser sig, at vi har bygget til fortiden. Det kan næppe undgås, at det sker. Men spørgsmålet er, om vi udelukkende har bygget til fortiden," siger en rådgiver.

Læs hele analysen på: https://www.mm.dk/nye-sygehuse-forældede-fra-fødslen

Hvor skal pengene komme fra?

På Mandag Morgens website har et panel på 450 sundhedsinnovatører markeret sig i debatten og kommet med bud på, hvordan velfærdsteknologiteknologi kan blive en del af fremtidens velfærd. Hver uge debatterer panelet Ugens spørgsmål, som i denne uge er:

·Hvordan sikrer vi, at de 40 milliarder kr. til nye højteknologiske supersygehuse ikke bliver spildt på fortidens løsninger?

Regionerne prioriterer bygninger højere end teknologi, og i flere sygehusprojekter er der skåret ned på teknologien for at få råd til flere mursten. Men implementering af ny teknologi er en af de helt centrale brikker, hvis de kommende supersygehuse ikke skal være forældede, den dag de står færdige.

Følg debatten og kom med dit bud her: https://www.mm.dk/hvordan-undgår-vi-at-spilde-40-milliarder-på-forældede-sygehuse

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere