• Danish
  • English

Seneste nyheder

Skandinavisk FIRST LEGO League-pris til fynske elever

13-12-2010
Elever fra H.C. Andersen skolen i Vollsmose i Odense har netop været i Norge og repræsentere Fyn i de skandinaviske mesterskaber robotkonkurrencen FIRST LEGO League. Holdet tog 1.pladsen i delkonkurrencen om samarbejdsprisen

20101216_fll Som vindere af championsprisen i FIRST LEGO League-konkurrencens fynske konkurrence, fik en fynsk skoleklasse æren af at deltage i det store skandinaviske mesterskab i FIRST LEGO League ibyen Grimvad i Norge.

- Vi deltog med et projekt, hvor eleverne har forsket i forebyggelse af blodpropper, hvor nanorobotter bekæmper blodpropper med citronsyre direkte i åren. Nanorobotter er mikroskopiske maskiner, der fylder en forsvindende lille nanometer. Det er fortsat ikke lykkedes nogen at bygge en fungerende nanorobot, men teknologien spås en stor fremtid inden for behandlingen af en lang række sygdomme og lidelser, fortæller Lars Stahl, der er lærer for holdet.

Stærke på samarbejde

40 hold med børn fra hele Skandinavien og Finland deltog. Der er ti priser i alt til det norske mesterskab bla. teknologiprisen, forskerprisen og samarbejdsprisen. Sidstnævnte pris gik til den fynske skoleklasse.

- Vi vandt sandsynligvis den pris, fordi vores 16 elever kommer fra 10 forskellige lande og demonstrerede et god og humørfuldt samarbejde. Der blev nævnt, at vi var et multikuturelt hold, da vi blev kåret, siger en stolt Lars Stahl, der varmt anbefaler andre skoleklasser og deres lærere at engagere sig i projekter som First Lego League.

Øger robotinteresse

-Det har været et inferno af indtryk og god energi at være med, og jeg er sikker på, at et sådant projekt højner elevernes viden og interesse for teknologi, selv om det ikke kun handler om teknologi. Det at eleverne stifter bekendskab med at programmere en robot og eksperimentere med forskellige løsningsmetoder, er unikt i et sådan projekt.

Vinderne af det skandinaviske mesterskab har kvalificeret sig til en international turnering i St. Louis, USA eller Delft, Holland i 2011.

Foto: First Skandinavia

Kontaktperson
Bjarke NielsenBjarke Nielsen

Daglig leder

Innovationsnetværket RoboCluster

M +45 2119 4797

LOADEMAIL[bjarke.nielsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere