• Danish
  • English

Seneste nyheder

Fødevareklynge vokser

26-10-2010
Klyngeinitiativets fødevarenetværk er vokset stødt hen over sommeren. Netværket er nu oppe på ni medlemmer og holder sit første møde i november på messen Foodpharmatech 10.

20101026_foedevareklyngeFødevareklyngen - det ene af tre ben i RoboClusters Klyngeinitiativ er nu oppe på ni medlemmer. Blandt dem er flere store virksomheder som Daloon, Albani, Kims og Rynkeby Foods.

Klyngen der til dagligt drives og udvikles af Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi skal som de øvrige områder i Klyngeinitiativet (Industri/fødevarer, Biologisk Produktion og Pleje & Sundhed) generere et stærkt netværk blandt virksomheder i Region Syddanmark med særlig fokus på automatisering og en styrkelse af den samlede konkurrenceevne blandt regionens virksomheder.

- Vi håber, at medlemmerne i fødevareklyngen vil gøre brug af deres viden om automatisering og dele den med hinanden, lyder det fra automatiseringskonsulent og projektleder Knud A. Andersen.

Netværksmedlemmerne i fødevareklyngen forventes at mødes fire gange om året, og der vil være besøg hos de deltagende virksomheder og field trip til messer og eventuelle studieture.

Under Klyngeinitiativet tilbyder Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi desuden alle nye fødevareklyngemedlemmer et Teknologi-eftersyn af virksomheden.

- Vi har allerede flere aftaler i hus omkring Teknologi-eftersyn, og der er knyttet link til Syddansk Erhvervsskole for løsning af konkrete opgaver.

Første møde i fødevareklyngen afholdes i forbindelse med messen Foodpharmatech 10 i begyndelsen af november i Herning.

Foruden fødevareklyngen står Teknologisk Institut også for at udvikle og drive industriklyngen under Klyngeinitiativet.

Om Klyngeinitiativet

Klyngeinitiativet tager udgangspunkt i Region Syddanmarks virksomheder indenfor Industri og Fødevarer, Biologisk Produktion og Pleje & Sundhed. Formålet med Klyngeinitiativet er at skabe et fremadrettet stærkt netværk mellem regionens virksomheder.

Partnere i Klyngeinitiativet:

Udvikling Odense - Erhvervsservice
Syddansk Erhvervsskole
Syddansk Universitet
RoboCluster
Teknologisk Institut, Center for Robotteknologi

Kontaktperson
Knud Aulkær AndersenKnud Aulkær Andersen

Projektleder

Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi

7220 2154

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere